Спорт и туризм
644

Peștera de marmură

8 фото
image
             Caverne pline de apă, formate în întregime din marmură, oferă un spectacol  măreț.  Peșterile sunt situate în lacul Carrera. Lacul Carrera este unul dintre cele zece mai adanci lacuri din lume, adancimea maximă fiind de 586 de metri. Lacul are o suprafață de 1.850 km² din care 970 km² sunt în regiunea chiliană Aisén, iar 880 km² se află în provincia argentiniană Santa Cruz Province, ceea ce îl face cel mai mare lac din Chile și al patrulea ca mărime în Argentina. În bazinul său vestic, lacul Gen.  Lacul se găsește la granița dintre Chile și Argentina,  iar peșterile Marble se află în mijlocul  lacului, în partea chiliană.    

           Magnificile caverne au fost formate de curgerea apei de-a lungul a mii de ani. Stîncile abrupte de marmură dau o culoare superbă, datorită sedimentelor depuse.
          Geologii au găsit o explicație în ceea ce priveștre nuanța neobișnuita a lacului, culoarea turcuaz. Ei consideră că această apă limpede precum cristalul  și de un albastru  nepămîntean  se  datorează unui sol glaciar fin.
 
          Vremea în această parte din Chile și Argentina este în general rece și umedă. Însă lacul însuși are un  microclimat  însorit. Lacul mai  este cunoscut și  ca destinație pentru pescuitul păstrăvilor și al salmonidelor.

8 изображений

2 комментария

avatar
хотелось бы по трогать эти стены
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.