Спорт и туризм
1075

Anul Nou Chinezesc 2012

              Pentru noi,  Anul Nou  este o sărbătoare frumoasă care  în mod tradiţional o sărbătorim cu  familia și cu prietenii,  rudele. Sub bradul  împodobit ne  așteptă daruri multe, masa se rupe sub greutatea bucatelor gustoase, iar după  fereastră  înfloresc luminele focurilor de artificii.
           Apropo, Showurile cu efect de zăpadă, pocnitoare de mînă, ploaia de foc, etc., toate  au venit din China, deși după calendarul chinez anul noul   nu este celebrat  la 1 ianuarie așa cum o facem noi. Ei bine, noi  suntem fericiţi și  admirăm cu multă plăcere această frumusețe a  «florilor» de focuri începînd cu data de  25 decembrie, 1 ianuarie, 7 ianuarie, 14 ianuarie.Doamne ce bogați mai suntem în sărbători de iarnă. Sărbătorim aceste sărbători pe stil vechi și nou. Ne-a mai rămas încă una Anul Nou după calendarul chinez.Așa că dragi cititori vă îndemn să nu pierdeți această ocazie de a va mai bucura de focuri de artificii, și de a ridica o cupă cu șampanie.

      Anul  acesta  Anul  Nou Chinezesc 2012  cade pe  23 ianuarie, iar anul trecut,  noi  l-am sărbătorit pe 3 februarie.  În fiecare an este o dată diferită, fapt ce se datorează  că chinezii celebrează  sărbătoarea după calendarul lunar. La ei este o sărbătoare foarte frumoasă  și mai este numită Sărbătoarea Primăverii.
                                                                                                                                                                           
          Chinezii iau sărbătoarea în serios și se pregătesc cu bucate specifice. La petrecerile chinezești se pune pe masă doar mîncare proaspăt gătită, la wok. Multe legume, bambus, urechi de lemn, furnici în copac și coltunașii de Anul Nou.Toate felurile de mîncare au o semnificație aparte. Cum ar fi tăițeii de Anul Nou și baghetele de orez. La petrecerea de Anul Nou, se mănîncă obligatoriu pește viu și pus imediat la prăjit. Și, se spune ca cel care stă la cap trebuie să cinstească cu cel de la coadă.
 


  
 Chinezii cred că zgomotul care este produs  de focurile  de artificii şi petarde, este capabil de a speria spiritele rele care doresc să  ne facă rău. Așa că Showurile chinezilor nici pe aproape nu se compară cu ale noastre, sunt mult mai frumoase și interisante.
 
          Anul acesta e sub semnul Dragonului negru de apa —  în acest an luminozitatea şi excentricitatea sunt obligatorii scenariului de Anul Nou.
             Îmbrăcămintea trebuie să fie  strălucitoare și  uşor excentrică. Dragonul  preferă roşu şi verde. Nu uitaţi că Dragonul iubeşte bijuteriile, așa că aveți grijă de a le pune, căci dragonul înţelept vă poate oferi pentru acest an tăria  şi longevitate sa dacă îi faceți pe plac.
             O tradiție frumoasă ce se merită de împrumutat de la chinezi este, cadoul oferit copiilor, un plic roșu cu bani care se înmînă la sfîrșitul festivalui și se crede că aduce fericire și noroc pentru noul an.
 
           Încă odata La Mulți Ani -Xian nian hao!

1 комментарий

avatar
La muti ani, he he!))))))
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.