Спорт и туризм
631

Inovaţie în prelevarea amprentelor. Ce au descoperit chinezii

     Chinezii şi-au propus să perfecţioneze şi să revoluţioneze metoda de prelevare şi analizare a amprentelor, potrivit Angewandte Chemie. Prin introducerea unei sarcini electrice “în ecuaţie” au reusit să facă amprente întregi sau parţiale să sclipească.
 
     Grupul de cercetători de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou au folosit la baza demersului lor un fenomen intitulat electroluminiscenţă. Acest termen se defineste prin ,,starea excitată” în care intră o substanţă chimică în momentul în care este supusă unei sarcini electrice, urmând ca în momentul următor, pentru a elimina surplusul de energie, să se emane o cantitate de lumină.
 
     Amprenta este transferată pe un electrod sub forma unei plăci metalice. Aceasta din urmă  este trecuta printr-o soluţie chimică, unde, datorita grasimilor ce definesc amprenta, solutia respectiva este respinsa in acele zone. In ultima etapa, pe placa metalica este aplicat un curent iar solutia aplicata mai devreme se lumineaza, generandu-se astfel un negativ extrem de detaliat al amprentei.
 
     Rezultatul acestei proceduri este perfect pentru a fi imortalizat cu o cameră de înaltă rezoluţie, fiind util pentru realizarea unei baze de date performante pentru poliţie, guvern sau alte instituţii ale statului. Totodată, dezvoltatorii de tehnologii pentru asigurarea securităţii, pornind de la acest algoritm, îşi pot perfectiona metodele de securitate care implică identificarea unei amprente.

via| Angewandte Chemie 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.