Спорт и туризм
646

Şase dintre cele mai vechi restaurante din lume

          Aceste restaurante au fost construite secole în urmă  şi pînă în prezent deserveasc în continuare oamenii fideli tradițiilor și cu gusturi rafinate.


Le Procope,  Paris.

          Cel mai vechi  local public  Le Procope din Paris, a fost deschis în anul 1686.  Istoria sa fiind incredibil de interesantă. În acest local mai bine de  o sută de ani nu a fost permis femeilor să intre. Aici se adunau  celebrii rebeli intelectuali francezi  la un păhar cu vin.  Le Procope  era  localul  unde  Voltaire   consuma   patruzeci de cești de cafea pe zi, și astăzi se poate de rezervat această masă. Tot aici tînărul locotenent pe nume Napoleon a lăsat  în gaj o pălărie, nedispunînd bani să se achite.Sobrino de Botin, Madrid.

             Vestita tavernă dinorașul Madrid,  Sobrino de Botin a fost deschisă  în anul  1725.  În acelaşi timp, a apărut și un cuptor din piatră uriaş, care funcţionează și în  zilele noastre. În 60 de ani ai secolului al XVIII  aici,  în  aşteptarea  pentru  locul de pictor   în  Academia  Regală  de  Arte, a lucrat ca  chelner  marele artist Francisco Goya. Iar  în mijlocul secolului XX taverna afost  vizitată de Ernest Hemingway. Tatăl Ham a imortalizat Sobrino de Botin în romanul său „The Sun Also Rises‘‘.

Restaurant   Café Landtmann, Viena.

         Restaurantul Vienez Café Landtmann  a primit  primii săi vizitatori  în  anul 1873.  De atunci  el nu  s-a mai  schimbat: alamă strălucitoare  şi  cristalul, lemnul de culoare  închisă,  perdelele luxuriante ca  şi în secolul al XIX-lea  atrage publicul cel mai rafinat, Beau Monde-ul creativ şi politic.  Cu toate acestea Café Landtmann   a  intrat  în  istoria  datorită  oaspetelui său  permanent și  bine-cunoscut, regele a psihanalizei, Sigmund  Freud.
Rules, Londra.

             Cel mai vechi restaurant Rules din capitala Britanică a fost fondat  în 1798. pe timpuri  aici, se complăcea în plăcerile picante împăratul  Edward VII, fiul reginei Victoria.  Odaia  lui  intimă  este  păstrată  pînă în zilele noastre.  Precum și  camera lui Charles  Dickens, care  lua cina aici de multe ori. Nu o dată a intrat în restaurant pentru a  lua  masa   celebru scriitorul  și  spion  Graham Greene.
Hostaria dellOrso, Roma.

             Una dintre  cele  mai  prestigioase  instituţii  culinare din capitala Italiei – restaurantul  Hostaria dellOrso — situat  într-o  clădire  construită  în  secolul  al XIII-lea.  Potrivit  legendei,  Dante  Alighere  a  luat  aici nu odată  cina, precum și  Papa  Bonifaciu VIII,  pe care poetul îl considera inamicul său.  În Hostaria dellOrso au  ospătat  scriitorul  Francois  Rabelais  şi  ideologul   al  egoismului filosoful  Michel de Montaigne.


Fraunces Taverna, New York.

        Taverna Fraunces din Manhattan  este  cunoscută  în  primul  rînd  pentru  faptul că  pe data de 4 decembrie 1783   generalul George Washington a ținut un  discurs de rămas bun cu soldaţii săi pentru a marca sfîrşitul Războiului de Independenţă. Clădirea care găzduieşte acest restaurant, este acum considerată cea mai veche  din Manhattan.  Tot aici se află și un muzeu al războiului din 1775-1783.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.