Спорт и туризм
798

Goa

22 фото
image
          Întregi  decenii Goa a reprezentat o destinație populară printre hippioti, europeni și israelieni, mai ales în timpul iernii. În prezent, pe masură ce secretele sale au fost dezvaluite, se pare că este cautată și de alte categorii de turiști. Așa cum probabil știți deja, Goa este o mică regiune în centrul Indiei, aflată pe coasta de centru-vest, și alcătuită din multe stațiuni mici și cîteva orașe mai mari. Unul dintre motivele pentru care Goa se bucură de atîta popularitate este acela că este încă una dintre cele mai ieftine regiuni din Asia. În ultima vreme, prețurile au început totuși să crească și aici, rămînînd deocamdată la un nivel extrem de rezonabil, indiferent de standardele celor care vin în această zonă. Oricine stă aici mai mult de o săptămînă poate ușor economisi niște bani, comparativ cu zona Caraibelor, chiar dacă biletul de avion e mult mai scump.
        Întrucît Goa este o colecție de orașe, tendința este că niciunul să nu semene cu altul. Statul se împarte în Goa de Nord și Goa de Sud,  nordul găzduind multe orașe populare pentru plajele lor, iar sudul fiind mult mai rural. Cu siguranță merită să mergi în multele din orașele faimoase din nord, precum Vagator, Anjuna și Chapora, pentru a trăi o experiență de neuitat. Majoritatea fanilor muzicii hippie și trance merg în Anjuna sau în Vagator, unde petrecerile nocturne de pe plajă țin din luna decembrie pînă în martie. Turiștii străini predomină aici, lucru evident dacă ții cont de indicatoarele care toate sunt în limba engleză și de toți  localnicii care vorbesc  mai mult sau mai puțin această limbă.
        În sudul orasului Anjuna se află plajele Baga, Calungute și Candolim, care împreună formează o întindere vastă de nisip, pe mai mulți kilometri. Această zonă nu este atît de impresionantă din punct de vedere al peisajului precum partea de nord, dar veți găsi aici multe hoteluri mari, perfecte pentru grupurile mai mari de turiști.
      Mai departe în partea de sud, veți găsi plaje mai mici și orașe în care turiștii nu sunt o prezență obișnuită, deși există și zone care sunt în mod categoric catalogate drept turistice.
     Un lucru surprinzător pe care fiecare vizitator îl va remarca, este acela că Goa nu este numai un stat catolic (a fost sub dominație portugheză pînă în anul 1953), ci unul FOARTE catolic, cel puțin din punct de vedere vizual. Veți vedea aici la tot pasul portrete și altare ale lui Isus, iar Carnavalul primăverii este probabil cea mai mare sărbatoare a anului.
     Dacă aveți de gînd să mergeți în Goa, e foarte important să consultați mai întîi calendarul. Din luna iunie pînă în septembrie este vestitul sezon al musonilor, caracterizat prin ploi abundente. În această perioadă Goa e vizitat de foarte puțini turiști, așa că dacă veniți aici în această perioadă, veți fi ud tot timpul și aproape singur.
    În lunile octombrie și noiembrie vremea e mult mai uscată, deși nu este încă o perioad aglomerată. Prețurile sunt reduse, așa că dacă nu vă deranjează absența oamenilor, sezonul acesta este cel mai indicat pentru o vizită.
    Cu puțin timp înaintea Crăciunului, Goa e plină de turiști, cei mai mulți dintre ei europeni în bună parte, în ultima vreme, ruși. Aglomerația maximă e în luna ianuarie, cînd este și vremea cea mai bună.
    Din februarie pînă în aprilie, Goa începe să se mai golească, nu foarte semnificativ, deși prețurile de vîrf de sezon sunt încă în vigoare. Vremea devine tot mai caldă și mult mai umedă, deși este  mai frumoasă decît oriunde în altă parte în Europa în aceeași perioadă.
    Aprilie și mai sunt lunile în care localnicii din India vin în Goa, pentru că vremea e încă uscată și, deși temperaturile și umiditatea sunt ridicate, aici e mult mai frumos decît în zonele din interiorul continentului.

22 изображения

Показать ещё фото ↓

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.