Психология и отношения
688

Ce trebuie să ştii înainte de a te căsători

 
   Când alegi partenerul cu care să îţi petreci toată viaţa, nu ar trebui ca singurul lucru care contează să fie sentimentele. Experţii au câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont atunci înainte de a face marele pas.
 
1.Găseşte pe cineva pe care să îl/o vezi ca persoana ideală şi care să te vadă în acelaşi mod. Dacă ajungi în faţa altarului şi ai dubii în această privinţă, eşti în încurcătură!, comentează specialiştii citaţi de Business Insider.
Un studiu efectuat pe durata a 13 ani de mariaj, pe cupluri proaspăt căsătorite, a arătat faptul că, pe termen lung, perechile în care partenerii s-au idealizat reciproc încă de la începutul relaţiei sunt mai puţin predispuse la eşecuri în dragoste.
 
2. Căsătoreşte-te cu cineva care are o stimă de sine ridicată. Potrivit cercetărilor, un partener încrezător în forţele proprii este mai grijuliu faţă de nevoile perechii sale. Totodată, aceste persoaneau tendinţa de a îşi evalua partenerul într-un mod pozitiv.
 
3. Doamnelor, căutaţi un soţ implicat activ în viaţa copiilor? Mai bine găsiţi un tip cu un statut socio-economic ridicat. 
Studii recente în evoluţia demografică au arătat că taţii cu statut socio-economic ridicat devin mai apropiaţi de fiii lor şi mai puţin apropiaţi de fiice, decât cei cu un statut inferior. Totodată, bărbaţii din prima categorie sunt mai implicaţi în dezvoltarea şi educaţia copiilor lor decât cei din a doua.
O strânsă legătură s-a stabilit şi intre nivelul IQ-ului copilului şi mobilitatea lui socială şi statutul socioeconomic al tatălui.
 
4. Domnilor, feriţi-vă de femeile supuse din punct de vedere sexual! Femeile sunt, în majoritatea cazurilor, asociate cu imaginea supunerii sexuale şi a subordonării faţă de partenerul lor. Pe termen lung, acest lucru poate duce la scăderea atracţiei sexuale din partea bărbaţilor. Efectul poate fi evitat prin autonomia sexuală a partenerei.
 
5. Găsiţi o persoană conştiincioasă, chiar exagerată din acest punct de vedere. Potrivit studiilor, viaţa alături de un astfel de partener vă asigură  sănătate fizică şi mentală.
 
6. Nu vreţi să fiţi înşelat? Trebuie să vă urmaţi instinctele. Cercetările au arătat că persoanele predispuse să înşele au caracteristici fizice aparte faţă de cele în care puteţi avea încredere.
Studiile au demonstrat că oamenii pot detecta persoanele care înşală, după expresia feţei sau după alţi indicatori fizici.
 
7. Conform cercetătorilor, pentru ca relaţia de cuplu să funcţioneze, trebuie ca femeia să arate mai bine decât partenerul ei.
 
8. Domnilor, ar trebui să vă gândiţi de două ori înainte să vă căsătoriţi cu o femeie ai cărei părinţi sunt divorţaţi.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.