Психология и отношения
1844

Barbati vs. Femei, 5 diferente: Cine castiga?

'Barbati vs. Femei' — este dihotomia care caracterizeaza societatea noastra. Cu toate acestea, la o privre mai atenta, desi vom admite diferentele, vom observa ca nimeni nu este mai presus decat celalat si ca ne completam din toate punctele de vedere, pentru a forma un intreg.


Cand sunt impreuna, barbatii si femeile unesc doua lumi. Au valori diferite, prioritati si obiceiuri diverse. Multe dintre aceste diferente, spun sociologii, sunt rezultatul modului in care comunicam si suntem invatati ca ar trebui sa ne comportam „ca femei” si „ca barbati”.
Totusi, diferentele biologice dintre noi sunt evidente. Chiar daca sunt clare, depinde doar din ce unhghi de vedere le privim. Problema de fond este ca barbatii au fost glorificati pentru valentele lor fizice si tactice, in timp ce femeile, au fost minimalizate fiindca nu detin aceleasi caracteristici. Cu toate acestea, privind din alta perspectiva vom vedea, dupa cum observa si Psichology Today, ca balanta nu se inclina nici de o parte, si nici de cealalta:


1.  Barbati vs. Femei: Cine e mai puternic?

Barbatii sunt mai puternici din punct de vedere fizic decat femeile, care in medie au mai putina masa musculara. Faptul ca barbatii au mai multa masa musculara este rezultatul testosteronului. De asemenea, barbatii au oase, ligamente si tendoane mai puternice.
Cu toate acestea, femeile sunt cele care dau nastere. Atunci cand da nastere, o femeie suporta o durere echivalenta cu momentul de durere provocat de ruperea a 20 de oase in acelasi timp.

 barbati vs. femei

2. Barbati vs. Femei: Cine are un corp mai rezistent?

Barbatii au o rezerva cardio-vasculara mai mare, ei au inimi mai mari, un volum al plamanilor mai mare, mai multe globule rosii si un nivel mai ridicat al hemoglobinei. De asemenea, barbatii au mai multe trombocite in sange, care ajuta si la coagularea mai rapida a sangelui.
In schimb, femeile au o presiune a sangelui mai scazuta decat a barbatilor, si, cel putin pana la menopauza, este putin probabil ca ele sa fie afectate de o boala cardio-vasculara.
Corpul femeii produce mai multi anticorpi si cu o viteza mai mare decat in cazul barbatilor, ele au mai multe globule albe. Din acest motiv, femeile dezvolta mai putine boli infectioase si sunt bolnave pentru mai putin timp. Gripa masculina nu e un mit, sa stiti.


3. Barbati vs. Femei: Cine are un psihic mai bun?

Barbatii sunt mai putin predispusi la depresie, anxietate, tulburari de alimentatie si tulburari post-traumatice.
Dar femeile sunt mai putin predispuse la alcoolism, tulburari anti-sociale si psihopatie sau boli cum ar fi autismul sau sindromul Tourette.
 


 barbati vs. femei4. Barbati vs. Femei: Cine se descurca mai bine?

Barbatii au un simt fin al orientarii si, analizand in ansamblu reusesc sa iasa din situatii dificile; dar femeile au mult mai dezvoltata privirea periferica, putand sa fie mereu atenete la detalii, ceea ce este de asemenea un atu in diversele situatii de viata in care se regasesc.
 

5. Barbati vs. Femei: Cine procreaza?

Barbatii pot sa devina tati chiar si la varste inaintate, in timp ce femeile isi pierd fertilitatea la menopauza. Cel mai batran tata este un fost miner australian pe nume Les Colley, care a avut un copil la 93 de ani.
Barbatii pot sa fie tatii unui numar mult mai mare de copii intr-o viata, in comparatie cu femeile, care nu pot deveni la fel de des mame. Cel mai prolific tata al tuturor timpurilor se pare ca a fost Imparatul Marocului Mulai Ismail (1646-1727) care a avut peste 800 de copii cu un harem de 500 de femei.
Cu toate acestea, barbatii sunt incapabili de a avea un copil fara o femeie, fiindca din punct de vedere biologic, ei nu pot da nastere!

Speram ca veti fi de acord cu noi, nu e nimeni mai presus decat celalalt!  

via| Psichology Today 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.