Психология и отношения
792

Fricile de care trebuie să scapi pentru a te bucura de o viată sănătoasă


Dacă afirmi că nu-ți este frică de nimic, asta nu înseamnă că în subconștientul tău nu există sentimentul de teamă, ba chair de panică care îți controlează acțiunile. Tu îți ești și prieten și dușman prin intermediul gândurilor tale.

Pentru a te bucura de o viață liniștită și împlinită, trebuie să ai grijă de gândurile tale în primul rând și, în momentul în care nu te simți stăpân pe situație, să nu te panichezi. Există o soluție pentru orice fel de problemă.

Nu există om care la un moment dat să nu fi avut o mică teamă. Aceste temeri ne țin de multe ori pe loc. Iată care sunt cele mai comune frici de care trebuie să te debarasezi!

Teama de a vorbi în public

Cea mai mare teamă a oamenilor la nivel global care te poate împiedica să ajungi la anumite funcții pe care ți le dorești și unde ai face o treabă minunată însă nu reușești să treci de acest hop. O persoană cu funcție de conducere va trebui să susțină prezentări, să vorbească și să mobilizeze o echipă de oameni, iar daca reusești să te eliberezi de această teamă vei putea să te dezvolți pe toate planurile.

Începe prin a nu te mai uita la canalele ce prezintă adesea știri triste. Te pot influența negativ și pot contribui substanțial la scăderea stimei de sine.

Înconjoară-te de oameni optimiști care să te motiveze constant și nu te da înapoi de la a încerca lucruri noi. Cu cât experimentezi mai mult cu atât îți va fi mai bine.

Nu apela la discursuri scrise de acasa pentru că există riscul să uiți pe parcurs anumite paragrafe și să nu poți improviza la momentul respectiv ceva bun. Documentează-te bine despre tema ce urmează a fi dezbătută și gândește-te că rolul tău este să transmiți informații unor oameni care au nevoie de ele și pe care doar tu le deții.

Frica de schimbare te ține pe loc

Lumea din ziua de azi este într-o continuă schimbare, este normal ca și în cazul tău să se petreacă anumite schimbări. Nu te teme de nou, orice experiență va aduce ceva benefic în viața ta.

Faptul că nimeni și nimic nu îți poate garanta că schimbarea pe care urmează să o faci va fi benefică te poate face să bați pasul pe loc.

În plus este foarte probabil ca datorită acestei temeri să pierzi oportunități incredibile. Riscă-te și asumă-ți responsabilitatea. Trebuie să încerci să te autodepășești constant. La un moment dat fie că vrei sau nu tot va trebui să faci anumite schimbări obligat de circumstanțe, dacă te ambiționezi să faci tu primul pas, să vrei să evoluezi totul va fi mult mai natural și mai plăcut. Nimănui nu îi place să lucreze sub tensiune.

Teama de singurătate te închide într-un mediu toxic

Într-o oarecare măsură toți ne temem de singurătate fie că recunoaștem sau nu. Această teamă te poate împiedica să te regăsești pe tine însuți. Să descoperi ce anume îți place și de ce ai nevoie cu adevărat. Detașeză-te un pic de oamenii din jurul tău și încearcă să afli care este motivul pentru care ei îți sunt benefici. Dacă răspunsul este că îți este frică de faptul că singur nu te poți descurca, asta este doar o falsă iluzie. Nu încerca să te atașezi emoțional de nimeni. Oamenii sunt călători prin viața ta, iar plecarea lor la un moment dat îți poate cauza anumite dezechilibre emoționale.

Acceptă fiecare persoană din viața ta cu bune și cu rele, însă nu uita că prioritar ești tu. În relația de cuplu să rămâi alături de partener doar din teama de singurătate poate să te închidă și să te facă mai introvertit decât ești. Nu accepta tabieturile sau plăcerile celor din jur doar ca să nu rămâi singur. Vezi ce îți face plăcere să faci și astfel nu vei mai fi singur nici o zi din viața ta.

Înscrie-te la diferite cursuri, ateliere, descoperă-te în fiecare zi câte puțin și astfel te vei putea bucura de tine așa cum te bucuri de prezența celor din jurul tău.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.