Психология и отношения
887

Motivul pentru care rămâi într-o relație toxică


În orice relație există suișuri, coborâșuri, discuții, nelămuriri, însă o relație toxică îți fură orice șansă de a evolua ca om. Când ai ajuns să nu te mai simți iubit, apreciat, înțeles, te încarci cu emoții negative, precum furia, disprețul, te simți mințit, înșelat. Ar fi bine să te gândești un pic mai mult la tine, la ce meriți și la tot ce poți să oferi.

Din păcate sunt tot mai dese relațiile toxice între oameni. Persoanele care se află într-o astfel de relație nu rămân alături de partener pentru că se complac în această situație, ci pentru că există anumite temeri care îi țin pe loc.

Fie că este vorba despre faptul că ei cred că nu vor găsi ușor o altă persoană care să îi completeze, sau pentru că nu se pot descurca momentan financiar sau pentru că nu au puterea să se rupă dintr-odată și să o ia de la zero.

Motivele sunt multe și greu de înțeles, dar ele stau în calea redobândirii vieții tale liniștite și frumoase.

Te obișnuiești cu abuzurile

În orice relație care devine toxică, abuzurile devin o normalitate, astfel încât nu mai poți să vezi stropul de adevăr și cât de mult rău îți poate produce. Pe principiul „mă bate, dar eu îl iubesc”, dacă te-ar iubi, te-ar aprecia!

În cazul în care ai ajuns în această situație, moralul tău este la pământ și nimeni nu te poate convinge că următorul partener poate fi mai bun. Din punct de vedere psihologic teama cea mai mare a majorității este că se poate și mai rău de atât.

Ideal ar fi să pui capăt situațiilor dramatice din viața ta, să te retragi în liniște să o iei de la zero și să îți acorzi timp să te vindeci înainte de a mai lăsa pe cineva să între în viața ta.


Nu știi când să spui stop

Se spune că speranța este ultima, însă, cu cât amâni mai mult momentul, cu atât este mai greu pentru tine. „Acum este momentul să aștept să se calmeze” nu va face decât să mărească agonia în care trăiești. Fericirea ta trebuie să fie întotdeauna pe primul loc, nu trebuie să aștepți de la partener să se schimbe pentru tine sau să te ajute. Oamenii se schimbă doar din voință proprie, nu sub presiune.

Te lași șantajat

De câte ori ai îndrăznit să te apuci de bagaje a venit cu un buchet de flori, cu ochii înlăcrimați, și-a cerut iertare, a promis că se va schimba, că se va gândi mai mult la tine, iar la două zile după aceea, totul și-a reluat cursul toxic. Emoțional, încă mai depinzi de el, de cel care era la început. Istoria se repetă de fiecare dată, pentru că simți nevoia să-l crezi și să-l ajuți să se schimbe.

Te temi de singurătate

După o astfel de perioadă, este indicat să stai puțin singur și să te gândești ce anume contează cu adevărat în viața ta. Într-o relație toxică ai parte de singurătate în doi, ceea ce nu este tocmai de dorit, pentru că este mult mai greu de suportat să știi că are cine să te ia în brațe, dar nu o face.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.