Психология и отношения
756

Modalități prin care combați oboseala psihică


Un fenomen tot mai des al zilelor în care trăim este epuizarea fizică și mentală din cauza stilului agitat. Odată ce s-a instalat epuizarea, aceasta poate fi coplesitoare și este resimțită în toate aspectele vieții.

Dacă la sfârșitul zilei, când ajungi acasă, te simți epuizat și fără vlagă, te deranjează și cel mai mic zgomot, atunci ăsta este primul semn că te confrunți cu un episod de oboseală fizică și mentală.

Oboseala normală este tranzitorie, suportabilă și explicabilă în contextul de viaţă cu toate activităţile desfăşurate. Aceasta nu duce la simptome psihice, iar odihna permite recuperarea completă.

Pentru aproximativ 2% din populaţia adultă, epuizarea devine persistentă şi afectează semnificativ existenţa.

Profită de proteinele calitative!

Creierul este cel mare consumator de energie din organismul tău. Și tot el este cel care are nevoia cea mai mare de odihnă și de o alimentație corespunzătoare. Încearcă pe cât posibil să elimini alimentele bogate în sodiu, zahăr, alcool, gluten și să adaugi mai multe dintre cele care conțin proteine.

Pe fondul oboselii psihice, poate apărea și depresia, deoarece lipsa de energie te face să ratezi buna funcționare a task-urilor zilnice, dar și lipsa interesului pentru activitatea profesională. Este posibil să te confrunți și cu o stare de anxietate care va conduce la scăderea stimei de sine, fapt ce poate avea consecințe pe termen lung asupra vieții tale dacă nu iei măsurile necesare.

Elimină oboseala cu gingseng!

Planta de ginseng se folosește de sute de ani, datorită proprietăților vindecatoare. Radăcina de ginseng provine din China și America de Nord, fiind considerată „o minune a lumii" mai ales din cauza spectrului larg de întrebuințări pe care le are: fortifică organismul, este afrodisiac, mărește vitalitatea persoanelor bătrâne, ajută sistemul imunitar și pe cel digestiv. Poți să ții o cură de consumi 2 săptămâni pe lună timp de 2 luni, atât în scop curativ, cât și preventiv.

Portocala, energizant natural

Seara, înainte de culcare, stoarce o portocală și sucul astfel obținut amestecă-l cu o lingură de miere și puțină apă fierbinte. Amestecă suficient cât să se topească mierea și apoi consumă-l încet. Astfel organismul tău va primi doza de energie pentru a se deconecta de la stresul de peste zi și se va putea bucura de un somn odihnitor.

La sfârșitul zilei, conectează-te cu natura!

Cea mai bună modalitate de a depăși această problemă este deconectarea de la cotidian prin meditație. Fie că asculți o muzică de relaxare sau alegi să te plimbi un pic prin parc, oricare din aceste opțiuni este binevenită.

Ai nevoie ca după o zi lungă și obositoare la serviciu să-ți pregătești corpul și mintea pentru a se putea bucura de somnul nocturn. Dacă ai un animal de companie, câteva minute petrecute în compania lui te vor încărca cu energie pozitivă.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.