Психология и отношения
761

Мotive pentru care e bine să zâmbești


Numeroase studii dezvăluie beneficiile neașteptate ale zâmbetului asupra organismului așa că, data viitoare cand simți nevoia să te exteriorizezi, nu trebuie să mai existe nici un motiv pentru a-ti ține în frâu sentimentele.

Combate depresia

Cel mai recent studiu realizat la Londra, demonstrează faptul că zâmbetul poate combate într-adevăr depresia. Cercetatorii de acolo au creat o aplicație, care trimite oamenilor în diverse momente ale zilei imagini vesele, făcându-i să zâmbească. S-a dovedit că atunci când o persoană vede pe altcineva zâmbind, acționează instinctiv și împrumută aceeași stare. Fericirea poate fi indusă atunci ești înconjurat de optimism.

Reduce stresul

Stresul reprezintă o problemă a lumii moderne, căruia toți i-am căzut în capcană mai devreme sau mai târziu. Are numeroase efecte negative asupra sănătății inimii și de cele mai multe ori nu poate fi combătut cu o simplă pastilă. Atunci când zâmbești, corpul tău secretă endorfine care diminuează tensiunea provocată de stres.

Îmbunătățește starea de spirit

Endorfinele nu alungă doar stresul, ci îți oferă și o stare generală de bine și de liniște. Atunci când simți că ești cu moralul la pământ, zâmbește. Chiar dacă la început va fi doar un zâmbet forțat, vei observa că te vei simți treptat mult mai bine. Specialiștii susțin că simpla simulare a unei stări de fericire, se poate transforma într-un sentiment real.

Accelerează sistemul imunitar

Atunci când zâmbești, organismul se relaxează, ceea ce permite sistemului imunitar să reacționeze mult mai repede și mai eficient pentru a ne apăra de boli.

Crește speranța de viață

Beneficiile zâmbetului îți oferă mai mult decat o apariție senină, care te va face să arăți bine în exterior. Oamenii care zâmbesc mult, trăiesc mai mult. Conform studiilor, o atitudine pozitivă îți va crește media de viață cu aproximativ 7 ani.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.