Психология и отношения
1406

Dupa un divort femeile traiesc mai mult decat barbatii


Credeai ca dupa divort femeile sunt cele care au cel mai mult de suferit? Ei bine, se pare ca barbatii sunt cei carora nu le merge la fel de bine, sustine o noua carte a psihologului Howard Friedman, «Proiectul longevitatii», care se bazeaza pe studii indelungate asupra vietii, duratei si calitatii acesteia.

Autorii au ajuns la concluzia ca dupa divort femeile tind sa «infloreasca» si sa duca vieti mult mai active si, implicit, mai lungi, in timp ce barbatii mor mai tineri. Concluziile au fost formulate dupa ce a fost analizat studiul psihologului Lewis Terman care a urmarit un grup de copii nascuti in anii '20 in California pana la maturitate.

Iar impactul divortului asupra vietilor acestora a fost unul surprinzator: barbatii care divortau si fie se recasatoreau si divortau din nou, fie ramaneau divortati, aveau o rata de mortalitate mult mai ridicata decat a barbatilor casatoriti. Femeile, de cealalta parte, pareau sa infloreasca dupa divort ( vaduvele si femeile singure se descurcau la fel de bine). De ce? Autorii studiului considera ca femeile scapau din casnicii dificile si, pentru prima oara in viata, erau independente si dispuneau de propria lor viata, fapt care le ridica moralul. Si asta in ciuda faptului ca din punct de vedere economic o duceau mult mai rau dupa divort.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.