Психология и отношения
495

Ce treburi casnice alungă nervozitatea și depresia


Curățenia în casă, schimbarea frecventă a așternuturilor nu numai că te protejează de boli precum cele respiratorii, dar îți dau și o stare de bine, ajutându-te să scapi de stres și de stările de nervozitate.

Spălatul vaselor face să dispară starea de enervare

Starea de nervozitate care persistă în partea a doua a zilei poate fi combătută ușor cu o ședință de… spălat vase.

Cei care își petrec o parte a serii curățând vasele cu meticulozitate au cu 30% mai multe șanse să-și recâștige pacea interioară. În timp ce mâinile lucrează, poți face și exerciții de respirație.

Curățenia în baie te scapă de stres

Umiditatea din baie favorizează apariția igrasiei, mucegaiului. Rezervându-ți puțin timp pentru a curăța faianța, cada, chiuveta și vasul de toaletă va combate dezvoltarea bacteriilor, dar te va salva și de măcinarea interioară provocată de stres.

Te vei simți ca eliberat de o povară după ce-ți rezervi puțin timp pentru a face să strălucească totul în baie.

Făcutul patului te ajută să te concentrezi mai bine

Studiile au demonstrate că aceia care obișnuiesc să-și facă patul dimineața sunt mai productivi la locul de muncă, mai energici.

Cei mai mulți au un sentiment de împlinire când văd treaba terminată și lucrurile din dormitor puse în ordine. Asta îi încurajează să se concentreze mai bine pentru a termina și alte treburi de peste zi pentru a retrăi starea aceea de mulțumire.


Săditul și udatul florilor previne depresia

Lucrul în curte, într-o grădină sau chiar și plantarea unor flori în balcon reduce simptomele depresiei. Este rezultatul unui studiu realizat de o echipă de cercetători norvegieni.

Ei au analizat efectele activităților care implicat udarea sau sădirea unor plante asupra unor persoane cu diferite forme de depresie.

După 6 ore pe săptămână petrecute timp de mai multe luni în șir printre legume și flori crescute de ei înșiși, s-a observat că starea participanților la studiu s-a îmbunătățit simțitor.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.