Психология и отношения
789

Celt mai mari greseli care duc la destramarea mariajului


Un cuplu de avocati din Marea Britanie au publicat „Ghidul divortului”, cu sfaturi pe care fiecare partener ar trebui sa-l citeasca daca vrea sa-si pastreze casnicia.

Avocatii Janet Clegg si Hilary Browne Wilkinson si-au petrecut zeci de ani ca lideri in procesele de divort, avand o bogata experienta in consultanta de specialitate cu privire la pastrarea unei casnicii.

Conform celor doi, in multe cazuri, divorturile nu se produc din cauze grave. Cele mai multe conflicte sunt cauzate de obiceiuri proaste sau din cauza monotoniei in cuplu. Printre cele mai importante expresii de care partenerii nu ar trebui sa uite este „imi pare rau”. in acest mod partenerii reusesc sa stearga o mare parte din resentimente si rani. „Poate suna banal, dar un simplu „multumesc” si o imbratisare pentru ca a facut cumparaturi, pentru ca te-a ascultat sau dupa ce iti aduce o ceasca de ceai, poate fi cheia catre un mariaj de succes”, sunt de parere cei doi avocati. Criticile zilnice, in incercarea de a schimba o persoana, pot avea un efect exploziv asupra partenerului. De asemenea, glumele pe seama lui, in prezenta prietenilor, pot fi considerate lipsa de respect, devenind un gest foarte costisitor in timp.

„Am fost uimiti sa vedem cat de des vasele murdare sau hainele imprastiate in dormitor au declansat sentimente de dispret si certuri grave intre parteneri. Am avut cazul unui cuplu care a tras o linie invizibila in mijlocul dormitorului, pentru a delimita zonele de care fiecare partener trebuie sa faca ordine”, au declarat avocatii.

Acceptarea hobby-urilor partenerului

Ce se intampla daca hobby-ul partenerului ii rapeste ore din timpul liber sau costa o multime de bani? Scandaluri si certuri, in cele mai multe cazuri. Sfat: Dorinta de a tolera hobby-urile si pasiunile partenrului va ajuta reciproc. Dati dovada de maturitate si nu va asteptati ca partenerul sa renunte la ce ii place. Poate doar sa ascunda ca practica in continuare aceste jocuri, in acest mod introducand lipsa de comunicare si neincrederea in cuplu.

Pune viata sexuala pe primul loc

„Lipsa sexului ar putea semnala sfarsitul unei casatorii, dar in experienta noastra, rareori s-a intamplat acest lucru. Doar combinatia cu alti factori ar putea pune capat unei relatii. in cele mai multe cazuri conflictele legate de bani, stilul de viata sau copii, depaseau cu mult problemele sexual. Cu toate acestea, ce se intampla in afara dormitorului are un efect imens asupra a ceea ce se intampla in interiorul acestuia. Daca nu ii aratati respect si apreciere partenerului, cel mai probabil viata sexuala a cuplului va avea de suferit”, au marturisit cei doi.

Nu te astepta ca iubirea sa fie suficienta pentru a pastra o relatie

Cifrele sondajelor privind infidelitatea arata ca pana la 70% dintre barbatii casatoriti si jumatate dintre femeile casatorite au avut o aventura. „Infidelitatea a fost cu siguranta o cauza ce a crescut rata divorturilor in cazurile noastre”, au marturisit avocatii. Unii parteneri ierta infidelitate, insa multi pun capat relatiei dupa un astfel de incident, au spus cei doi pentru dailymail.co.uk. Nici unul dintre noi nu stie cu adevarat ce ar face inttr-o astfel de situatie, dar un lucru este sigur: din momentul in care aflam ca partenerul nostru a fost necredincios, cei mai multi dintre noi isi vor pierde increderea in mod iremediabil.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.