Психология и отношения
742

Cum să ai un copil stăpân pe el


Micile dificultăți de vorbire din copilărie pot duce mai târziu la dezvoltarea unor complexe uriașe. De aceea, nu ar trebui neglijate. În caz contrar, în timp copilul își poate pierde încrederea în forțele proprii, nu va mai comunica bine și există și posibilitatea să se izoleze de societate.

„Să știm cum să vorbim este foarte important, atunci când știm ce să vorbim! Atitudinea noastră, felul în care ne prezentăm, modul în care vorbim sunt esențiale pentru a reuși în viață, iar aceste deprinderi pot fi învățate din copilărie”, spune Corina Tanasiciuc, Managing Director Smart Education.

Stresul din copilărie determină probleme de sănătate la adulți

Numeroase studii arată că stresul din copilărie determină probleme de sănătate la adulți, pornind de la dificultăți de gestionare a emoțiilor, o inteligență emoțională scăzută, depresii sau afecțiuni mult mai grave.

Pentru micuții care au astfel de probleme, specialiștii recomandă tehnicile de vorbire și dicție. Fie că au un defect de vorbire (rârâit, sâsâit, vorbire zonală), fie că vorbesc prea repede, prea tare și își pierd răsuflarea, sau dimpotrivă, vorbesc prea încet sau prea rar trebuie să duceți copilul la un specialist sau la cursuri în care pot învăța să-ți corecteze micile deviații.


Copilul timid poate învăța să-și gestioneze emoțiile

De asemenea, un copil timid poate fi ajutat să își gestioneze emoțiile și să se exprime fluent în fața unui public.

„Este foarte important să conștientizăm, în primul rând, propriul tip de vorbire – dacă nu realizăm unde greșim, nu ne putem corecta. Apoi îndreptăm problema prin exerciții concrete, dar urmărim și modul în care putem capta atenția interlocutorului și ne putem depăși teama de a vorbi în public”, explică Raluca Tache, specialist în dicție.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.