Психология и отношения
646

Lucruri care pot distruge o relatie


Infidelitatea, datoriile şi indiferenta unuia dintre parteneri sunt doar cateva dintre cauzele care pot duce la destramarea unei relatii. Psihoterapeutul Constantin Cornea spune ce putem face pentru a depaşi momentul.

Problemele in cuplu pot avea ca sursa urmatoarele cauze:

1. Triunghiul amoros. Se intampla atunci cand un partener are impresia sau dovada ca este inşelat.

2. Cariera. Unul dintre parteneri se dezvolta din punct de vedere profesional, intelectual sau material foarte mult şi considera ca relatia sau partenera nu il mai reprezinta. Sau chiar il fac de ras.


3. Prietenii toxici.

Timpul prea mare petrecut cu prietenii sau colegii duce la interminabilele certuri care pot distruge o familie.

4. Datoriile. imprumuturile pe care familia respectiva nu şi le poate permite pot avea influente nefaste pe termen lung. Astfel, aparitia unui partener, ce pare stabil financiar, poate duce la divort.

5. Lipsa unei viziuni comune de viitor. Se intampla ca partenerii sa se dezvolte diferit, de la cariera la dorinta de a avea copii sau de la activitatile comune la fanteziile sexuale neimpartaşite.

6.Tulburari de personalitate sau comportament. Fie ca vorbim de tulburare de personalitate paranoida, schizoida, histrionica, depresiva, bipolara sau de oricare alta, puteti ajunge sa confundati aceste tulburari cu un comportament trecator. Din pacate nu este aşa”, spune psihoterapeutul pentru Gandul.

Daca descoperiti cauza, este bine sa incercati sa apelati la ajutor specializat. «De foarte multe ori, este posibil ca solutiile la care va ganditi sa nu fie cele mai bune sau impresiile pe care le aveti despre sursa problemelor sa nu fie tocmai reala. Uneori, din cauza stresului, oboselii, sfaturilor prietenilor sau a tulburarilor de personalitate aparute in urma unei vieti agitate, puteti ajunge sa credeti ca va aflati intr-o situatie fara ieşire. Sau ca toate lucrurile rele prin care treceti vor trece de la sine».

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.