Психология и отношения
991

Ce-şi doresc femeile de la bărbaţi


Răspunsul la întrebarea ce îşi doresc femeile de la un bărbat pare că şi-a găsit răspunsul, potrivit unui studiu recent făcut la Universitatea din Worchester.

Un partener altruist

Femeile își doresc ca partenerii lor să arate bine, însă, conform studiului citat de psmag.com, dacă ar trebui să aleagă o singură calitate la partener, atunci ele ar alege altruismul.

Cercetarea, coordonată de profesorul Daniel Farrelly de la Universitatea din Worcester, arată că altruismul este foarte important pentru femeile care își aleg partenerul de viaţă. Este „poate cea mai importantă trăsătură de caracter pe care femeile o caută la partenerii cu care doresc să aibă o relație de lungă durată“.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 202 femei cu vârste sub 25 de ani, care au privit 12 seturi de fotografii, fiecare prezentând două chipuri de bărbați, unul atrăgător și unul mai puțin atrăgător.


Bărbaţii frumoşi, mai interesanţi pentru aventuri de o noapte

Imaginile au fost însoțite de descrieri, dintre care care prezentau situații în care altruismul sau lipsa sa jucau un rol important. Un astfel de scenariu spune că „două persoane merg printr-un oraș aglomerat și observă un om al străzii, stând pe jos, lângă o cafenea. Persoana X decide să intre în cafenea și să cumpere un sendviș și un ceai pe care le oferă omului fără adăpost de afară. Persoana Z se preface că se uită pe telefonul mobil și trece pe lângă omul străzii ca și când nu l-ar fi observat".

Comportamentul altruist a fost atribuit, în unele cazuri, bărbatului cu chipul frumos, iar în altele celui mai puțin atrăgător. După ce au văzut fotografiile și au citit scenariile, femeile au notat, pe o scară de la 1 la 5, cât de interesant li se pare fiecare dintre bărbații din fotografii, atât pentru o aventură de o noapte, cât și pentru o relație de durată.

„În general, bărbații care (conform scenariilor) au dat dovadă de un nivel mai ridicat de altruism au fost în mod considerabil mai dezirabili decât ceilalți“, susține studiul. Dacă bărbații frumoși dar indiferenți au fost considerați drept mai interesanți pentru o aventură de o noapte, bărbații care au dat dovadă de generozitate au fost aleși de femei pentru relaţii serioase.

Acest studiu confirmă și rezultatele unei cercetări germane desfășurate anul trecut, conform căreia bărbații cu comportament altruist, care dau deseori dovadă de generozitate, au șanse crescute de a-și găsi o parteneră de viață.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.