Психология и отношения
1297

Sarutul: bun sau rău pentru sanatate?Sărutul – bun sau rău pentru sănătate, ce întrebare banală ar exlama cineva din cei care citesc acum. Desigur bun, doar îți aduce senzații plăcute, emoții pozitive și mai mult ce poate fi?
Buzele sunt acea parte din corpul nostru care conține cele mai multe terminații nervoase, ceea ce le face să fie cel mai sensibil organ de simț.
Probabil de aceea ne și place atît de mult să ne sărutam. De aici și vine că sărutul e dulce ca mierea, sau buzele sunt ca niște cireșe gustoase.
Dacă ești genul care nu refuză niciodată un sărut, poate că ai fi interesat să afli care sunt efectele acestuia asupra sănătații tale. Sărutul – bun sau rău?


Impresionant, dar sărutul este foarte bun pentru sănătate.

Atingerea buzelor și a limbii într-un sărut pasional ne ajută să ne menținem un zîmbet sănătos crescînd producția de salivîă. Saliva acționează ca un lubrifiant natural, strecurîndu-se pe sub resturile de mîncare și curățind dinții. Ciudat, dar foarte convenabil, nu credeți? Și ce este curios, că sărutul te ajută să-ți menții greutatea, arzînd pîna la 12 calorii la fiecare cinci secunde. Ce motiv mai bun pentru a te pune pe sărutat.

Părțile mai puțin bune ale sărutului

Dar, înainte de a sări să te săruți cu toți băieții din strada, e bine să știi că poți să faci spre exemplu carii. Serios, experții susțin că sunt contagioase – la fel ca și răceala. Cauzele naturale ale cariilor includ bacteriile, zahărul și neperierea lor, dar poți crește riscul de a face carii sărutînd pe cineva care nu are istorie de probleme stomatologice, pe baza concentrației de bacterii din salivă.
Dar, ca să nu te las așa cu fața îmbufnată, lasă-mă să-ți spun că poți dezvolta de asemenea imunitate la carii sărutînd pe cineva care este mai predispus la acestea.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.