Психология и отношения
586

Cum procedezi când partenerul nu te ascultă


La început, vă povesteaţi câte-n lună şi-n stele… V-ați cunoscut atât de bine, încât aţi început apoi să vă citiţi gândurile. Acum, simţi că ai rămas doar tu în relaţie, mai ales când e vreun meci de fotbal la televizor. Tu îi vorbeşti, iar cuvintele tale îi intră pe o ureche şi îi ies pe alta.

Cheia unei relaţii sănătoase este comunicarea, însă asta nu înseamnă doar să discuţi cu omul iubit, ci să-l şi asculţi. Se întâmplă deseori ca partenerii să treacă prin blocaje de comunicare, spun psihologii.

Acestea blocajele apar din cauza diferențelor dintre femei și bărbați. Ele tind să spună orice au pe suflet ca să-și rezolve problemele, ei preferă să își ascundă sentimentele și să ignore problemele.

Când se simt ignorate, reprezentantele sexului frumos preferă să se închidă în ele și să adopte o tăcere supărătoare. Atunci se produce declicul, spun psihoterapeuții de cuplu, care ne oferă și soluții.

Vorbește-i direct

Când au ceva de spus, femeile preferă să ocolească subiectul până când cred ele că au obținut toată atenția din partea interlocutorului.

E bine să-i spui partenerului direct ce simți și ce îți dorești, pentru că altfel se poate plictisi cu detaliile care n-au legătură cu subiectul. De asemenea, când vrei să discuți cu el, găsește un moment potrivit pentru a sta de vorbă.

Dacă lucrează sau vizionează cu interes un meci de fotbal, să zicem, evită să îi ceri să ia decizii. Acaparat de meci, fără să-și dea seama, el te va ignora. Există și o explicație pentru asta.

Studiile în domeniu au arătat că bărbații nu pot fi atenți la mai multe lucruri în același timp.

Nu ridica tonul și evită reproșurile

Chiar dacă ești nervoasă și îți vine să te descarci pe primul om care îți iese în cale, evită ca victima să fie chiar partenerul tău. Bărbaților nu le plac femeile „ultrasonică“, care își folosesc vocea pentru a deveni convingătoare.

Dacă țipi la cel iubit, va prefera să te ignore până ce te calmezi. Apoi, să te ții bine, urmează să-ți explice că istericalele nu sunt pe placul său și să-ți țină predici despre femeia ideală, care aplanează conflictele cu calm.

De asemenea, nu încerca să-l jignești, se va întoarce totul împotriva ta, pentru că niciun reproș sau o vorbă urâtă nu rămâne nerăsplătită. În plus, relația voastră va începe să scârțâie de-a binelea după mai multe certuri de acest fel.

Când vorbești cu partenerul tău, nu folosi cuvinte scurte și un ton superficial. Acordă-i atenție, nu-i da senzația că nu ai chef de el. De asemenea, nu folosi cuvinte cu multe înțelesuri. Riști ca mesajul să devieze și să ajungeți la reproșuri.

Nu-l copleși cu ce faci tu și ce intenționezi să realizezi. Întreabă-l și pe el de serviciu, de sănătate, de ce i-ar plăcea să facă în zilele următoare.

Ține cont de starea în care se află partenerul tău. Spre exemplu, dacă el este nervos, nu îi spune cât de bucuroasă ești tu.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.