Психология и отношения
1167

Cum poți evita rutina într-o relație de cupluÎn orice relație de cuplu vine momentul cîd intervine rutina. Și cum arată ultimele sondaje 90% de cupluri se înfrunta cu ea. Se spune că rutina ucide dragostea, oare asa să fie? Sau poate că tocmai rutina vieții în doi este ceea ce face un cuplu să se sudeze cu adevărat.
Această rutina nu este un lucru rău, din contra. Rutina face relația de cuplu solidă, o definește și face ca actiunile fiecăruia dintre parteneri să fie predictibile. Rrutina ne poate oferi confort, confort fizic și emoțional. Însa o rutina prelungită de-a lungul mai multor ani poate face să dispară emoțiile, pasiunea, misterul. Si dacă țineți mult la relația pe care o aveți, atunci „rupeți” această rutină din cînd în cînd.Ce puteți face pentru a întrerupe rutina, dar cu efecte benefice, să „împrospătați” relația de cuplu? În primul rînd să fiți cu inima și sufletul deschis, primiți noul din lucruri și întîmplări obișnuite.
Călătorii de weekend
Cînd ambii au joburi solicitante și tentația este de a se odihniti la sfirșitul săptamînii, însa asta e calea către monotonie. Se știe foarte bine că după un timp, se incetează să se mai facă planuri împreună și are loc blocarea în rutina vieții în doi într-un apartament. De asta două zile, departe de griji, cumpărături și alergatură din marele orase vă pot oferi cadrul pentru a vă apropia din nou. Călătoriile de weekend sunt o șansa pentru vou doi de a petrece timp de calitate, de a vă deschide și a comunica mai mult în relație.
Fiţi spontani
Orice cuplu îşi are cîteva deprinderi înrădăcinate, unele lucruri pe care preferaţi să le faceţi de fiecare dată la fel pentru că înseamnă ceva pentru voi. Fiecare vineri seara mergeți la film, duminica luaţi micul dejun în pat, totul bine şi frumos, însă unde mai este loc pentru iniţiative şi idei nebune, lucruri noi pe care puteți să le încercaţi. O săptămînă la fel ca cealaltă nu vă aduce mai aproape în timp, ci vă aduce frustrare. Lăsaţi loc pentru spontaneitate şi relaţia va profita de pe urma acestei libertăţi.
Activităţi în doi
Nu există ceva care să te apropie mai mult de partenerul tău decît un hobby comun. Ştim că este greu de convins să urmăriti un meci de fotbal, iar serialul ”Sex and The City” nu este pe gustul lui, dar asta nu înseamnă ca nu aveţi nimic în comun. Un sport preferat: yoga, tenis, înot, aduce un altfel de adrenalină în relaţia voastră amoroasă.
Altfel de… sex
Cînd te plîngi că s-a instaurat rutina, toată lumea îţi vorbeşte de condimentarea vieţii sexuale! Sexul este o parte majoră a unei relaţii şi de imaginaţia ta în pat depinde soarta relaţiei de cuplu. Lenjeria sexy, striptease, sexul în afara patului, jucăriile sexuale, toate acestea sunt idei pentru a aduce mai multă intensitate în cuplu. Clişeu sau nu, majoritatea funcţionează pentru că te vor pune într-o lumină nouă şi te vor scoate pe tine din cercul vicios al rutinei erotice.
Nu uita de tine
Încearcă să nu petreci fiecare minut impreună cu partenerul tău, te vei plictisi curând, iar el se va simţi sufocat. Nu uita de nevoile tale, există lucruri care te vor face doar pe tine fericită: mergi la shopping cu fetele sau singura, câteva ore petrecute la salonul de frumuseţe, un abonament la masaj sau piscină, intilnirea cu prietenii cu care mult timp nu te-ai vazut. După toate astea, te vei simţi relaxată, încrezătoare şi senzuală, gata să-l seduci din nou!
Cel mai mare secret- comunicarea
Comunicarea prezintă longevitatea unui cuplu. Atunci cînd intervin tensiuni şi probleme în orice relaţie, cauza este lipsa comunicării. Vă lipseşte timpul, energia sau disponibilitatea de a discuta deschis despre sentimentele, gândurile şi nevoile fiecăruia… Asta este începutul singurătăţii în doi!

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.