Психология и отношения
1063

Care sunt subiectele de discuţie abordate de cuplurile fericite şi solide


Comunicarea în cuplu implică şi modul în care decurg discuţiile de zi cu zi pe care le au partenerii. Astfel, interacţiunile lipsite de consistenţă este posibil să reflecte un nivel scăzut de mulţumire într-o relaţie, arată un studiu recent. Oamenii de ştiinţă au identificat cu această ocazie şi care sunt temele de discuţie abordate în mod frecvent de partenerii cu o relaţie de cuplu fericită.

Cuplurile care se angajează în discuţii serioase, semnificative, sunt mai fericite în comparaţie cu cele care preferă să evite temele serioase în favoarea celor superficiale. Conform studiului publicat în revista de specialitate Psychological Science, subiectele de discuţie preponderente într-un cuplu indică în ce măsură sunt fericite acestea. Astfel, partenerii care nu evită subiecte precum temerile personale sau temele politice au înregistrat un grad mai mare de satisfacţie decât cei care se mulţumesc să discute despre lucruri neimportante. Mai exact, cei care dedică o treime din timpul de conversaţie subiectelor superficiale au fost cei mai nefericiţi dintre subiecţii testaţi.

Cercetătorii au indicat că cel mai probabil, abilitatea de a avea conversaţii importante ajută la apropierea partenerilor şi mai ales îi face să găsească mai uşor soluţii problemelor cu care se confruntă.

Subiectele de conversaţie abordate de cuplurile fericite:

Momente jenante în care au fost puşi

Păreri politice Temeri personale

Întâmplări din copilărie

Relaţii sentimentale din trecut

Relaţia cu ceilalţi membri ai familiei

Probleme zilnice

Probleme referitoare la viitor

Emisiuni de televiziune şi filme

via | http://adevarul.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.