Психология и отношения
811

Cum sa-ti ajuti copilul sa treaca peste stresul examenelor


Reusita la examene este un succes si pentru tine. De aceea, iti faci multe griji si tinzi sa te implici excesiv pe tot parcursul pregatirii scolare a adolescentului. Exista cateva strategii pentru a trece impreuna cu bine peste incercarile examenelor.

Fara cicaleala

Pentru a nu-l supune unui stres in plus, incearca sa nu-l sufoci cu sfaturi, ci doar sa-l corectezi atunci cand crezi ca nu se dedica suficient studiului. Explica-i faptul ca nu-i ceri decat sa faca tot ce poate pentru a se pregati la fiecare materie in parte.

Sfatuieste-l inteligent

Tu ii poti da cele mai bune ponturi despre cum sa invete mai usor. Are memorie vizuala? Propune-i sa scrie in timp ce invata si sa foloseasca diverse culori pentru a sublinia informatiile importante. De pilda, rosu pentru definitii, verde pentru teoreme, albastru pentru a scoate in evidenta o idee. Daca are memorie auditiva, atunci ii va fi la indemana sa invete citind cu voce tare sau inregistrandu-se si reascultand cele inregistrate.

Ajuta-l sa se organizeze

Un copil mai putin ordonat nu va reusi sa se organizeze si va ajunge la un moment dat sa-si dea seama ca nu prea mai are timp si, prin urmare, se va panica. Faceti impreuna tabele cu materiile la care are de invatat si cu zilele pana la examene. Nu uitati inainte de teste adolescentul trebuie sa se si odihneasca. Apoi, stabiliti pentru fiecare materie si lectie in parte cat timp le va fi dedicat.

Nu trebuie sa renunte la iesirile cu prietenii

Cand esti adolescent nu este usor sa stai inchis in casa cu cartile deschise si sa uiti cu desavarsire de prieteni sau de bucuria de a face o plimbare cu cel iubit. Deci nu fi absurd si permite-i sa aiba si momente de pauza, in care sa-si reincarce bateriile.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.