Психология и отношения
1046

Ce poate fi fericirea?


Cu siguranță toți, la un moment dat în viață ne-am întrebat ce este fericirea…
Cunoastem bine noțiunea de „fericire”, toți o șimtim, dar într-o definiție nu poate nimeni să o formuleze, în ciuda faptului că știm cîd suntem nefericiți, cînd ne doare și ce căutăm cînd visăm la fericire. Fiecare o percepe diferit, pentru fiecare „a fi fericit” înseamnă altceva decît pentru cel de aproape. Rețeta fericirii nu există. Sunt doar pași ce te pot apropia de fericire. Unii sunt fericiți pentru că sunt realizați din punct de vedere financiar, alții — pentru că au prieteni, că iubesc și sunt iubiți, că sunt realizați profesional… și lista poate și poate continua.
Ce este fericirea pentru mine?

Fericirea o poți găsi în orice lucru mărunt care te poate face să zîmbești, sa te bucuri. Nu știu exact ce lucru mă poate face fericită, dar cert este faptul că zîmbitul, optimismul, buna dispoziție și gluma, este o dovadă în plus să realizez ce frumoasă e viața. Fericirea poate fi o idee, un context, o noțiune, un sentiment sau un simplu cuvînt ce ne aduce zambetul pe buze. Dorința de a fi.

Ce ma face fericită?

Îmi dau seama că mult depinde de starea mea de spirit. Astăzi, spe exemplu, sunt fericită pentru că cînd m-am trezit, am reușit să văd un minunat răsărit de toamă tîrzie, ce mi-a trezit pofta de viață, sunt fericită ca iubesc și sunt iubită de cei dragi mie, pentru că am învățat să fiu înțelegătoare și răbdătoare cu oamenii, sunt fericită că viața imi aduce mereu noi provocări cărora încerc să le fac față, sunt fericită că viața nu imi dă mai mult decît îmi trebuie, sunt fericită că lucrez și mă simt împlinită profesional făcînd ceea ce imi place, că am cu cine mă certa pentru că în felul asta sunt sigură că am și cu cine mă împăca, sunt fericită de fiecare adiere a vantului peste fața mea pentru că realizez că trăiesc, sunt fericită că există munți, ape, păduri unde mă pot relaxa… sunt mii de motive pentru care sunt fericită, dar cel mai important: sunt fericită ca exist.

Există în viață fericirea sau e doar un vis?

Exista, sunt sigură de asta. Mai mult decît atît, e la tot pasul, însa, din păcate suntem mult prea ocupați să o vedem. Stralucirea lunii lui Brumar azi m-a făcut să aleg să merg pe jos cîteva stații, uitandu-mă în jurul meu, ce credeți că am văzut? Oameni grabiți, sobri, încruntați, lipsiți de pofta de viață. Deși soarele demult alungase norii se pare ca nimeni nu observa dansul frunzelor în tandem cu vîntul cald. Nu știu dacă am văzut oameni care să fie fericiți și acest lucru să se poată citi pe fețele lor. Eu merg pe stradă cu zambetul pe buze pentru că sunt fericită și-mi doresc să se vadă lucrul acesta pentru că nu se știe niciodată cine se poate bucura de acest zîmbet. Este atît de important să arătăm că suntem fericiți și să prețuim acest lucru la maxim.

Fericirea este o stare interioară de care ne putem bucura în fiecare clipă, fiecare zi. Și cum a spus cineva din înțelepti: sa fiți fericiți, numai fericirea este singura modaliate de a fi întelepți. Deci nu ne rămîne decăt să înțelegem că fericirea trebuie prețuită și valorificată. Fericirea este absolutul spre care tindem toți și mereu e ceva mult mai sus, mult mai greu de atins.


Ce prezintă fericirea pentru tine? Te-ai gîndit cîndva la acest lucru?

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.