Психология и отношения
886

Depresia

Potrivit unui studiu recent, unul din cinci oamnei sufera de depresie si, fara indoiala, in ultimii doi ani, motivul principal pentru care oamenii ajung sa isi piarda perspectiva asupra vietii il constituie criza economica. Dar cauze pentru a cadea in depresie pot fi multe si diferite.
Depresia ca regula se manifesta printr-o tristete persistenta, pesimism, sentimente de anxietate si de deznadejde, o lipsa a constiintei de sine, a sentimentului propriei valori, frica de esec, complexul de inferioritate, sentimenul vinovatiei, lipsa dorintei de viata. Persoanele depresive isi interiorizeaza sentimentele negative in loc sa se descarce de ele.

Posibile simptome ale unei depresii:
— incapacitatea de a munci sau de a indeplini sarcini cotidiene;
— dezinteres fata de activitati odinioara agreabile;
— dificultatea de a comunica cu persoanele apropiate;
— pofta de mancare redusa;
— lipsa de incredere in sine;
— insomnii si trezire timpurie;
— oboseala permanenta;
— senzatia de frig;
— anxietate, agitatie, iritabilitate;
— consum excesiv de medicamente, alimente, alcool;
— lipsa de interes fata de aspectul personal;
— incapacitatea de a lua decizii;
— lipsa de memorie si dificultati de concentrare;
— sentiment difuz de vinovatie.

Pentru depresie, tratamentele medicamentoase pot fi riscante, majoritatea dintre ele fiind administrate pe o perioada indelungata. In acelasi timp, multe dintre andtidepresive prezinta efecte secundare. Multi medici considera a fi mult mai potrivit un tratament de natura psihologica, prin intermediul sedintelor de terapie si consiliere. Insa, si aceste metode prezinta anumite dezavantaje. De exemplu, costurile pot fi destul de ridicate. Pe de alta parte, este nevoie de timp pentru ca bolnavul sa dezvolte o relatie de incredere cu terapeutul sau, astfel incat sa isi deschida sufletul.
Daca te simti deprimat este bine sa faci ceva in aceasta privinta, si sa nu stai cu miniile in buzunar si cum spun rusii „Спасение утопающих – дело рук самих утопающих”- nu astepta din pod sa-ti cada ceva. In urmatorul articol voi expune sfaturile ce te vor ajuta sa treci peste aceasta stare, numai un pic de straduinta si corana de laur va fi a ta. Succese.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.