Психология и отношения
643

Ce fac oamenii de succes dimineața?


    Ai un program haotic care îți face diminețile mai grele?  Scriitoarea Laura Vanderkam a studiat obiceiurile matinale ale oamenilor și a stabilit că pentru a profita cu succes de primele ore ale zilei, trebuie urmați cinci pași.
   Cei cinci pași, potrivit fastcompany.comau drept scop stabilirea unui program matinal clar în care să te concentrezi pe tine și pe a aduna cât mai mult energie pentru întreaga zi.
 1.   Stabilește cu exactitate cât timp ai la dispoziție dimineața


     Notează cât timp liber ai dimineața și ce faci tu, de obicei, în acest interval, de-a lungul unei săptămâni. Dacă diminețile tale nu sunt prea grozave, este posibil ca modul în care îți petreci nopțile să te afecteze și atunci poate reușești să renunți la unele activități pe care le faci pe seară ca să te poți trezi mai odihnit și mai plin de energie.


2.Imaginează-ți diminețile perfecte     Cum ar arăta pentru tine dimineața perfecta? Ce ar trebui să faci  pentru a începe ziua în forță? Pentru unii poate însemna 10 minute de alergat sau un mic dejun în familie. Pentru alții, dimineața este un prilej pentru a mediat asupra proiectelor viitoare.
     Un timp scurt de meditație te-ar putea ajuta să își pui în ordine ideile și planurile. Poate profiți de primele ore ale dimineții pentru a citi articole de specialitate potrivite domeniului în care activezi.


3.Nu îți aglomera diminețile


    Pentru dimineață ai nevoie de un program clar, dar lejer. Nu încerca să te aglomerezi de la primele ore cu activități solicitante. Dacă începi dimineața relaxat și optimist, vei avea energie pozitivă toată ziua.


4.Dezvoltă o rutină


     Încearcă să te ții de programul stabilit pentru dimineață. Fixează-ți numărul de ore pe care trebuie să le dormi pentru a fi odihnit. Poate, astfel, vei reuși să te scoli și mai devreme.
    Stabilește cat timp ai pentru a mânca, pentru a alerga, a citi, sau pentru alte activități care te binedispun.


5. Regenerează ritualurile matinale


    Renunță la ritualurile matinale care nu te  fac să te simți bine sau care îți consumă mult timp inutil. Schimbările pot fi chiar benefice.
    Laura Vanderkam concluzionează prin a spune că dacă reușim să ne organizăm diminețile, vom putea să ne planificăm mai ușor și viața. Este un fapt știu de toți oamenii de succes, a conchis Vanderkam.
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.