Психология и отношения
827

Gelozia cum o văd astrologii


               Gelozia apare în viața fiecaruia din noi și este o stare ce oscilează între ură și iubire, între realitate și proiecție. Gelozia este o problemă atît de universală, încît mai degrabă trebuie să te aranjezi cu ea decît să-ți faci iluzii că ar putea fi învinsă sau chiar extirpată. Gelozia este un conflict relațional între trei oameni, obișnuind a se întîmpla între doi indivizi de același sex și unul de sex opus. Cel mai gelos este cel a cărui relație de durată a fost violatp și poate fi soțul sau soția, iubitul sau iubita.
       Putem privi gelozia și din alt punct, și anume astrologic. Deci, cum  astrologii pot caracteriza pe cît de  geloasă este fiecare zodie?

Berbec
— Este orgolios și posesiv, așa că nu risca să provoci un taifun. Vrea să fii numai a lui și poate face o criză de gelozie inclusiv cînd te uiți insistent la altcineva pe stradă sau te întîlnești cu fostele iubiri. Ce-i drept, un Berbec se plictisește în general repede și gelozia poate fi un ingredient necesar pentru a-i menține treaz interesul. Nu exagera însă și limitează-te la flirturi rare și nevinovate. Dacă este genul evoluat, joacă rolul bărbatului demn, dacă nu, izbucnește violent sau se comportă ca un adolescent ofensat și capricios. Nu-i pretinde fidelitate, nu stă foarte bine la acest capitol.

Taur — Este probabil cel mai posesiv semn zodiacal, pentru el siguranța relației și convingerea că este singurul bărbat din inima ta sunt extrem de importante. Nu-ți interzice să ai cercul tău de prieteni sau preocupări personale, însa intuiește imediat dacă ceva este în neregulă și furia lui poate fi atît de mare încît puteți ajunge ușor la despărțire. Are simțul proprietății dezvoltat fie că este vorba de lucruri, oameni sau idei. Dacă Berbecul poate să se limiteze la o criză emoțională, Taurul iartă și uită mult mai greu.

Gemeni — Am exagera dacă am susține că nativii acestei zodii nu sunt și ei geloși și nu suferă dacă sunt înșelați, însă prin natura lor, sunt deschiși spre diversitate și nou. În cazuri extreme, pot fi implicați într-un menaje a trois, fiindcă le place tot ce este fantezist și inedit. În general, acest nativ fuge de persoanele care-i restrîng sau condiționează libertatea, iar gelozia pe care o suportă îl face nervos și antipatic.

Rac — El este un dependent emoțional prin definiție, se atașează de oameni, locuri, obiecte. Simțul posesivității este aproape la fel de dezvoltat ca la Taur și pe deasupra mai poate fi și extrem de suspicios. Poate interpreta ca un copil abandonat lucruri care pentru alții nu au semnificație: vii tîrziu, rîzi prea mult la telefon cu un coleg, nu-l bagi în seamă cînd are nevoie de tine. De fapt, vrea permanente dovezi de iubire și doar astfel capătă încredere.

Leu — El are un simț al exclusivității foarte accentuat și suferă mult dacă observă că sursele tale de bucurie pot fi găsite și în altă parte. Dacă îi oferi motive reale de gelozie, devine flegmatic, recalcitrant sau pur și simplu te scoate din inima lui, disprețuindu-te. Este bine să îi spui mereu că este singurul din viața ta și că nimeni, oricît ar fi de simpatic și de inteligent, nu poate concura cu ceea ce el oferă.

Fecioara — Poate părea surprinzator, dar nativul acestei zodii poate fi extrem de gelos. Uneori fără motiv declanșează discuții și crize emoșionale, alteori se închide în sine și își deplînge soarta. Este un om nesigur și complexat în interiorul său și din acest motiv bănuiește că altcineva te poate cuceri prin spontaneitate, farmec sau umor. Dacă îi întărești încrederea în sine, gelozia poate dispărea.

Balanța — Prin natura lor, nativii Balanța înclină spre compromisuri, spre o abordare rațională a lucrurilor. Dacă le oferi motive de gelozie, rar izbucnesc violent sau îți controlează mișcarile. Ei preferă abordarea diplomatică, încearcă să înțeleagă, le este teama de ridicol. Ei cer explicații și dacă sunt coerente, se calmează. Au simțul demnității și al corectitudinii dezvoltat, dar și ei au tendința să flirteze din plăcere.

Scorpion — Toate manualele de astrologie susțin gelozia proverbială a Scorpionului. El nu umblp cu jumatăți de măsură și nu este capabil de multe ori să își țina în frîu impulsurile emoționale. Așa că nu vă jucați cu focul, fiindcă vă poate face viața un calvar. Fie devine rece, dur, arogant, fie vă răspunde cu aceeași monedă, fie, în cazuri extreme, izbucnește violent sau autodistructiv. Dacă este genul mai puțin emoțional, încearcă o discuție de principii.

Săgetător — Deși pare un aventurier și un independent, este foarte orgolios și are principii morale. Rareori arată cș suferă din gelozie, vă veți da seama de acest lucru din cuvintele dure și ironice cu care vă taxează. Nu este un suspicios și nu are mania persecuției, astfel încît manifestările de gelozie nu apar decît în urma unor dovezi clare. Dacî totuși are bănuieli puternice, poate considera că și el este îndreptățit să aibă o libertate de acțiune mai mare.
Capricorn — Un Capricorn gelos nu este ceva rar întalnit. El pare calm și echilibrat, dar suferă adanc, este suspicios și poate să interpreteze cu ușurință situații care sunt considerate irelevante de ceilalti. Devine depresiv și arțpgos și îți trebuie multă tandrețe pentru a-l convinge de contrariu. Ca și în cazul nativului Fecioara, are complexe pe care și le ascunde sub masca siguranței de sine. Libertatea o concepe în doi.

Vărsător — Nu este o fire prea pasională, chiar dacă este sentimentală și adolescentin. Cu toate acestea, poate avea accese imprevizibile de gelozie, după ce părea că acceptă cu seninatate și ieșirile cu prietenii și un dans mai lasciv în discotecă și o plecare în delegație cu cel mai bun coleg. El are pretenția de a fi în primul rînd tovarăș devotat de viață, de aceea întelege mai ușor nevoia de libertate. Dar nici el nu știe sigur mereu ceea ce vrea, așa că vă puteți aștepta și la accese de gelozie.

Pești — La acest semn zodiacal, imaginația bate realitatea. El creează scenarii abracadabrante și se complace în suferința pe care singur și-o provoacă. Poate fi dual, cînd întelegător și spășit, cînd sumbru sau arogant. Fiind un semn emoțional de apă, nu poate să își tempereze vulcanul interior ce poate erupe în mod haotic.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.