Психология и отношения
541

Mituri despre infidelitate

     Cel mai întâlnit mit despre infidelitateeste că doar bărbații înșeală, femeile sunt doar înșelate.  Desigur că este FALS! Cu toții înșelăm, femei și bărbați deopotrivă, iar în multe dintre cazuri motivele pentru care călcăm strâmb nu diferă atât de mult pe cât am crede. 
       Adevărul este că oricare dintre noi, femei sau bărbați, poate “cădea în ispită” măcar o dată în viață. Pe de alta parte, atunci când relația se stabilizează foarte mult, eventual chiar ajunge la căsătorie, cea mai mare provocare apare atunci când unul dintre parteneri caută, în afara căsniciei, o conexiune emoțională sau sexuală cu o altă persoană. În lipsa unei comunicări deschise între parteneri, apar o mulțime de preconcepții greșite cu privire la infidelitate. Mai mult, oamenii bârfesc mult, iar actele de infidelitate ajung, adesea, la urechile multor persoane care nu au nimic de-a face cu cei doi parteneri care se confruntă cu această problemă. Atunci toți își dau cu părerea, spun unde a greșit cel care a înșelat sau cel care a fost înșelat, ca și cum ar fi atotștiutori într-o chestiune care nu-i privește. Din toată vorbăria asta au apărut miturile despre infidelitate, mai exact acele preconcepții pe care mulți le iau de bune. Iată cele mai frecvente dintre ele! 
 
 
Odată ce s-a descoperit aventura, relația nu va mai fi niciodată la fel 
 
         Aventurile extraconjugale au loc și oamenii își revin! Într-adevăr, ideal ar fi fost să nu fi avut loc niciodată actul de infidelitate, dar există și relații în care partenerii își revin emoțional – atât cel înșelat, cât și cel care a înșelat. Există chiar și relații de succes, în care actul de infidelitate al unui, regretul acestuia și eforturile amândurora de a-și reveni au făcut ca legătura emoțională dintre parteneri să fie mai puternică, mai vie și mai profundă. Totul ține de ceea ce-și dorește fiecare partener – dacă vrea cu adevărat ca relația să continue, dacă consideră că merită – și de nivelul de maturitate al fiecăruia. De regulă, pentru ca relația să nu să se duca pe Apa Sâmbetei, toate elementele trebuie să se regăsească la ambii parteneri concomitent. Acest mit potrivit căruia după ce afli de aventură, relația nu va mai fi niciodată la fel are un sâmbure de adevăr, dar țineți minte că durerea în doi poate fi un fundament mai puternic pe care poți construi ceva decât fragila și fugara fericire în doi. 
 
 
Mulți dintre cei care înșeală sunt nefericiți în căsnicie 
 
       Un studiu efectuat recent în SUA a arătat că 56% din bărbații și 34% din femeile care au înșelat erau destul de mulțumiți de căsniciile pe care le aveau. Ce-i drept, destul de mulțumiți nu înseamnă cu adevărat fericiți, dar nu întâmpinau probleme majore de alienare încât să simtă nevoia de suport emoțional și sexual în afara relației de cuplu. Așadar, chiar și persoanele mulțumite de căsnicie pot înșela, iar nefericirea nu este singurul garant al infidelității. 
 
 
Într-o căsnicie, infidelitatea nu are legătură cu sexul, ci cu problemele maritale 
 
       Uneori, lucrurile sunt așa cum par. Sexul este sex și atât. Mulți bărbați înșeală doar pentru sex și există și femei, mai puține ce-i drept, care calcă strâmb în căsnicie doar pentru plăcere sexuală. Într-adevăr, multe dintre actele de infidelitate sunt comise pe fondul unor neajunsuri emoționale în relație, dar sunt și altele care sunt comise din pura nevoie de plăcere sexuală.
 
 
Nu se numește “înșelat” dacă nu implică și sex 
 
      Înșelatul nu are atât de mult de-a face cu sexul pe cât crede majoritatea, decât în cazul în care a fost pur și simplu o aventură de-o noaptea, de un orgasm, urmat de îmbrăcat și mers acasă lângă iubit/ă. Dar, dincolo de aceasta situație, doar pentru că nu s-a ajuns între așternuturi nu înseamnă că o legătură amoroasă cu o altă persoană nu echivalează cu înșelat. A te sătura cu altcineva decât cu partenerul se pune că înșelă, a face sex oral sau a primi sex oral de la altcineva decât partenerul este înșelat și chiar a cocheta și a susține o legătură verbală și emoțională cu o persoană luni la rând poate echivala, uneori, cu înșelatul sau, măcar, cu preînșelatul. Până una alta, dacă ai afla că partenerul tău a stat treaz aproape toată noaptea vorbind la telefon, pe internet sau trimițând și primind mesaje de la o altă persoană, ascunzându-te de tine, nu ai considera că este ceva putred la mijloc? Atâta timp cât ai o legătură emoțională și fizică ce se poate asemăna cu ceea ce ai în relația de cuplu și chiar o preferi pe aceea în locul aceleia din relație înseamnă că există o formă de înșelat în ecuație.
 
 
Aventurile extraconjugale se rezumă la atracția sexuală 
 
        Da, sunt relații extraconjugale care pornesc strict din nevoia de sex, dar sunt altele care se nasc dintr-o nevoie emoțională pe care partenerul nu o mai satisface. Într-adevăr, ar trebui metode de a rezolva problema în cuplu, nu în afara lui, cu o altă persoană, dar în multe dintre cazuri nu se întâmplă așa, ci se ajunge la înșelat. Această situație este întâlnită și la bărbați, și la femei, cele din urma fiind cele mai predispuse la a înșela din motive emoționale, din lipsuri sufletești pe care le suferă în relația oficială. 
 
 
Aventurile amoroase au loc din cauza problemelor în căsnicie 
 
         Adevărul este următorul: toate căsniciile au problemele lor. Dar nu se ajunge la infidelitate din cauza acelor probleme, ci din cauza incapacității partenerilor de a-și rezolva problemele respective. Faptul că relația de cuplu este încercată de dispute și neînțelegeri nu este o scuză pentru înșelat. 
 
 
Cel care înșeală o dată o va face din nou 
 
         Într-adevăr, există acele persoane care parcă înșeală patologic, fără să se poată abțină, care calcă strâmb mereu și care, chiar dacă le pare rău după, o comit din nou. Dar sunt totuși puține acele persoane. Pentru mulți, o aventură este o aventură și nu se ajunge la mai multe, cu atât mai puțin dacă află partenerul. Infidelitatea are legătură cu situație emoțională și sexuală (pentru ele merg mână-n mână) a persoanei care înșeală și a relației. Odată identificată cauza care a dus la infidelitate, acceptarea ei și depășirea ei, o relație poate reveni pe făgașul normal, iar cel care a înșelat să nu mai calce strâmb niciodată. Ce-i drept, însă, este că cel care a înșelat va rămâne veșnic cu eticheta pus pe frunte, chiar daca partenerul său partenera înșelat/a nu îi va mai scoate niciodată ochii pentru ce a făcut.
 
 
Ai înșelat, ia-ți “Adio!” de la căsnicie
 
       Cât se poate de fals! Nici măcar jumătate din căsniciile încercate de infidelitate se destramă prin divorț. Astfel ca cealaltă jumătate supraviețuiește înșelatului și merge mai departe. Acest lucru presupune, într-adevăr, eforturi pentru redobândirea încrederii și restabilirea intimității între cei doi parteneri. Cea mai comună cauză de divorț nu este înșelatul, ci alienarea. Peste 55% din căsnicii se destramă pentru că partenerii nu mai sunt capabili să-și vorbească, să-și comunice, ajungând să stea, mai degrabă, ca doi colegi de apartament care-și împart cheltuielile în loc de a fi, cu adevărat, soți.
 
 
Amantul sau amanta este întotdeauna o persoană mai atrăgătoare decât soțul sau soția 
 
       Nu neapărat! În unele cazuri, cel care înșeală “prinde ce-i este la îndemână”, “mai disponibil”, nu neapărat ce este mai atrăgător sau mai tânăr. Într-adevăr, cu cât cel care înșală înaintează în vârstă, mai ales dacă este bărbat, tinde să aleagă o amantă mai tânără și mai atrăgătoare, dar această tendință nu este litera de lege.
 
 
Aventurile amoroase au loc pentru că bărbații sunt într-o aventură continuă
 
        Fals. Adesea, în aventuri amoroase sunt implicate persoane care nu căutat asta în mod expres, care nu se gândeau “Vreau să cunosc pe altcineva”. Din acest motiv, în majoritatea cazurilor, există o singură aventură extraconjugală, cu alte cuvinte, cel care a înșelat a făcut-o cu o singură persoană.

via | www. lyla.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.