Психология и отношения
778

Persecerența una din cheile succesului

    De multe ori când auzim o poveste de succes sau citim undeva despre succesul de care a avut parte o persoană, ne gândim automat că este vorba despre noroc. Însă, în realitate, în marea majoritate a cazurilor norocul nu a avut nicio legătura cu ceea ce au realizat persoanele respective și la baza succesului lor au stat alți factori, precum voința puternică și dorința de a realiza ceva cu adevărat, încrederea în sine, motivație, gândire pozitivă și multă disciplină.
 
    În acest articol vom vorbi despre un alt ingredient absolut necesar pentru obținerea succesului și anume: perseverența. Știi ce alt lucru au în comun toți oamenii de succes, în afară de motivație, dorința puternică, încredere în sine? Toți aceștia au continuat să lupte pentru a-și îndeplini visurile și nu au renunțat până când nu și-au atins obiectivele. Iată în continuare câteva exemple clasice de persoane de succes care au suferit eșecuri colosale în prima fază, însă în cele din urmă au reușit să realizeze tot ceea ce și-au propus, datorița voinței și datorița faptului că nu s-au dat bătuți.
 
Exemple de persoane de succes care au eșuat inițial:
 
     Se spune că Thomas Edison a eșuat de peste 1000 de ori în încercarea sa de a crea becul. Însă crezi că asta a fost suficient să-l oprească? Nici vorbă. Din contra, dorința sa de a realiza acest lucru era atât de puternică încât era hotărât să încerce de oricâte ori era nevoie pentru a reuși ce și-a propus. Când acesta a fost întrebat care este secretul său, care l-a ținut motivat în continuare, în ciuda faptului că a eșuat de peste 1000 de ori, Thomas Edison a răspuns: “Nu am eșuat nici măcar o dată. Doar am descoperit peste 1000 de modalități de a nu inventa becul”.
 
   Jack Canfield și Mark Victor Hansen au fost respinși de 123 de editori atunci când voiau să publice colecția de cărți “Supa de pui pentru suflet”, însă nu s-au dat bătuți. Crezi că perseverența lor le-a fost răsplatită, având în vedere că au vândut peste 130 de milioane de exemplare, traduse în 54 de limbi?
 
    Michael Jordan a fost dat afară din echipa de basket a liceului, a ratat peste 9000 de aruncări la coș și a pierdut aproape 300 de meciuri. Cu toate acestea, nu a renunțat și datorită voinței sale puternice, a ajuns cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor.
 
    Walt Disney a fost dat afară de la ziarul la care lucra din cauza lipsei de imaginație și datorită faptului că nu avea idei originale. După acest eșec, Walt Disney și fratele său au fondat Walt Disney Productions, care apoi a devenit The Walt Disney Company și are venituri anuale de 35 miliarde de dolari.
 
 
Un prim obstacol pe care-l întâlnești atunci când încerci să faci ceva este următorul: multă lume îți va spune că este imposibil să realizezi ceea ce ți-ai propus tu. Le putem spune acestor persoane “hoți de vise“. Există 3 motive principale pentru care “hoții de vise” îți vor spune aceste lucruri:
·         sunt persoane invidioase pe tine și nu le-ar plăcea să te vadă că reușești, astfel că încearcă să-ți “taie aripile” din start. Cel mai bine este să ignori ceea ce spun aceste persoane și să nu le asculți argumentele (și crede-mă, vor găsi foarte multe motive pentru care tu nu poți reuși și vor încerca să te convinga de asta).
·         sunt persoane care nu îți vor nimci binele, nici răul, însă sunt limitate în gândire și nu pot vedea dincolo de aceste limite, stabilite la nivel psihologic. Ele încearcă, în principiu, să se gândească dacă ele ar putea realiza lucrurile respective, iar dacă lor li se pare imposibil, îți vor spune că nici tu nu poți realiza acel lucru. E bine să le asculți și lor părerea, însă ține cont de faptul că doar tu știi de ce ești în stare,tu știi cât ești de motivat să faci acel lucru și tu îți cunoști capacitățile și adevarata ta valoare.
·         sunt persoane apropiate ție, care te cunosc, țin la tine și îți vor binele (familie, rude, prieteni), și îți spun acest lucru pentru că într-adevăr cred că nu poți realiza ceea ce ți-ai propus și nu vor ca apoi să fii dezamăgit. De multe ori este mai mare dezamăgirea de a încerca și a eșua, decât a nu încerca deloc și a te consola cu ideea că pur și simplu nu se poate. Însă, de asemenea, trebuie să ții cont că deși sunt persoane apropiate ție, nimeni nu te cunoaște mai bine decât te cunoști tu însuți și doar tu știi ceea ce ești cu adevărat capabil să realizezi.
 
 
      În concluzie, nu lăsa pe alții să-ți spună ce poți face și ce nu. Nu lăsa pe alții să-ți controleze viitorul. Nimeni nu știe mai bine ca tine de ce ești în stare și ce nu, așa că dacă vei întâlni vreo persoană care îți va spune că ceea ce vrei tu să realizezi este imposibil, mulțumește-i frumos și politicos pentru sfat, însă imediat după aceea șterge complet din minte acel “sfat” și evită pe cât posibil să mai discuți cu persoana respectivă despre visurile tale.
 
    Esecul reprezintă de fapt o oportunitate.Așadar, când îți vei mai propune să realizezi un anumit lucru, impune-ți să nu te dai bătut până când nu vei îndeplini ceea ce ți-ai propus. Nu te lăsa afectat de dificultățile pe care le vei întâmpina (și cu siguranță vei întâmpina foarte multe dificultăți, mai ales dacă îți propui un obiectiv maret), iar de fiecare dată când suferi vreun eșec și ești pe cale să renunți, adu-ți aminte ce a spus Henri Ford despre esec: “Esecul nu este decât o oportunitate de a începe din nou, de data aceasta mai inteligent”
 
    Te invităm să ne împărtășești și nouă, printr-un comentariu, părerea ta despre importanța perseverenței pentru obținerea succesului și eventual să ne povestești dacă ai întâlnit și tu “hoți de vise” și cum ai abordat situațiile respective.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.