Психология и отношения
638

Deochiul. Cum ne protejăm?


     Acest fenomen este frecvent întîlnit în viaţa noastră indiferent dacă sînteţi sceptici în această privinţă sau nu. esenţa sa poate fi explicată cu ajutorul unor termeni psihologici. Psihologia, ca ştiinţă afirmă că deochiul reprezintă o influenţă negativă non-verbală. Aceasta presupune un program negativ care se alimentează de pe urma emoţiilor negative şi pricinuieşte persoanei în cauză daune fizice şi morale. Aceste influenţe au loc de cele mai dese ori inconştient, deoarece emoţiile negative şi sentimentele subjugă moralul. Alteori această influenţă are loc conştient şi premeditat.
Emoţiile negative capabile să lanseze programe distructive şi în rezultat să pricinuiască daune sînt: furia, ura, invidia şi altele. Invidia poate căpăta forme distructive. Aceasta îl face pe invidios să facă doar fapte rele care au şi acţiuni indirecte. Invidia crează un impuls emoţional puternic care lansează un program distructiv în subconştiinţa obiectului care influenţează. De aceea persoanele de succes au necesitatea unei protecţii emoţionale sporite, de altfel ca toţi ceilalţi. Iar modalităţile sînt multiple. Din cele mai îndepărtate timpuri oamenii credeau în puterea obiectelor fermecate. Aceste obiecte au primit denumirea de talismane sau amulete. Există o mulţime de dovezi care demonstrează că amuletele şi talismanele au salvat posesorul lor de necazuri. O altă formă de protecţie este atacul sau agresiunea psihologică.
În acest moment este important să depăşiţi duşmanul. Pentru aceasta este nevoie să fiţi în contact cu propriile sentimente. Doar aşa veţi putea realiza că cineva vă influenţează negativ. În afară de aceasta, există şi alte metode practice de protejare împotriva deochiului. Spre exemplu, seara cînd vă întoarceţi de la serviciu puneţi un pahar de apă la colţul patului în care să dizolvaţi o lingură de sare. Stropiţi-vă cu apă sfinţită, luată de la biserică. Dacă simţiţi că cineva vrea să vă deoache, în gînd înconjuraţi-vă cu un cerc de foc şi nu contactaţi vizual cu această persoană.

via | www.totul.md

1 комментарий

avatar
Ca regula, deochiul este negat de multi oameni, dar acest fenomen are loc sa fie.
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.