Психология и отношения
935

Sfaturi cum să devii carismatic


    Anumite celebrități și oameni politici se bucură de popularitate datorită realizărilor lor, dar și datorită carismei pe care o au. Sunt persoane cu un aspect fizic nu foarte atrăgător, dar cu o carismă extraordinară și ei reușesc să-i strângă pe toți în jurul lor.

      Acea combinație atrăgătoare de efervescență și inteligență este greu de definit și din această cauză se poate explica de ce specialiștii nu i-au acordat prea multa atenție. Dar situația începe să se schimbe. Noi cercetări au reușit să identifice câteva dintre elementele care îi fac pe anumiți oameni să fie carismatici, reușind să îi atragă pe ceilalți ca un magnet. Nu este deloc o știință exactă, bineînțeles. Dar că și frumusețea, carisma se află în ochii persoanei care o “deține”. Totuși, majoritatea persoanelor carismatice prezintă anumite caracteristici universale. Iată câteva dintre acestea: umorul, pasiunea, sociabilitate, interesul pentru ceilalți, curiozitate.

       Se spune că acel farmec personal este ceva cu care te naști sau nu. Dar s-a demonstrat că aproximativ 10% dintre copiii de patru luni prezintă deja cele mai evidente semne ale unei firi carismatice: interes în socializare, curiozitate foarte mare și exuberanță, ceea ce demonstrează că aceste caracteristici sunt native. Mai mult decât atât, ele pot fi învățate. Totuși, un lucru esențial, a învăța să fii carismatic nu este același lucru cu a pretinde a fi. Carisma este sinceră prin definiție, iar prefăcătoria se poate observa într-o secundă. Elementul cheie constă în a exersa atât de mult acele elemente care duc la un comportament carismatic încât acestea să devină o parte naturală a felului tău de a fi. Iată câteva sfaturi:


1. Acceptă complimentele cu grație. Când proiectezi sentimente pozitive asupra propriei persoane, celor din jur le va fi mult mai ușor să intre în contact cu tine. Drept rezultat, îți vei face prieteni care te vor face să te simți și mai bine în pielea ta, iar dacă te simți bine în pielea ta îți va fi mai ușor să îți faci noi prieteni. Este o spirală pozitivă.
 
2. Umorul. Nu trebuie să fii un povestitor extraordinar sau să ai un simț al umorului ieșit din comun. Tot ceea ce ai nevoie este refuzul de a te lua prea în serios. Dolly Parton, de exemplu, este faimoasă pentru felul în care râde de ea însăși: “E nevoie de foarte mulți bani pentru a arata atât de ieftin”, spune ea amuzată.


3. Observă nuanțele. Tuturor ne place când cineva vede dincolo de cele mai evidente trăsături ale noastre. Prin urmare, fă-ți un obicei din a comenta ceea ce te surprinde și te încântă la o persoană.
 
 
4. Pasiune. O parte importantă din a fi carismatic este aceea de a asculta cu un interes real ceea ce ți se spune, dar și a avea ceva interesant de spus. Deci, informează-te – citește totul despre modul în care a fost realizat un film sau află lucruri surprinzătoare despre o personalitate istorică. Ai grijă să fie un subiect care te pasionează cu adevărat. Oamenii răspund pasiunii dacă o pot sesiza în tonul vocii tale.
 
5. Alege-ți un model. Care este cea mai carismatică persoană pe care o cunoști? Observă comportamentul acestei persoane și încearcă să-i urmezi exemplul. Este adevărat că persoanele carismatice au un fel de a fi propriu, unic, nu seamănă cu nimeni altcineva. De aceea nu trebuie să imiți persoana care te fascinează. Trebuie doar să adopți comportamentul care îți place: este amuzantă, veselă, plina de energie, interesantă, etc. Imitând modul în care aceasta se comporta cu oamenii vei putea realiza mult mai ușor un raport cu ceilalți.
 
      Comunicarea optimă și încrederea de sine te fac un om mai carismatic. Urmează sugestiile de mai sus și îți vei îmbunătăți considerabil relațiile cu colegii, cunoștințele și alți profesioniști din domeniile tale de interes.
 
 
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.