Психология и отношения
815

Ce faci dacă îți invidiezi prietenii?

             Oricine poate deveni invidios la un moment dat când vede vila unei vedete de la Hollywood sau jobul de vis al unui jurnalist de televiziune din străinatate care călătorește în toată lumea. Ce se întâmplă, însă, când ajungi să-ți invidiezi prietenii pentru că au o familie reușită, o mașină grozavă și un venit lunar care le asigură o viață confortabilă?
           Invidierea prietenilor poate să-ți otrăvească existența și să-ți distrugă, în timp, orice șansă de a te bucura de viață și de a fi fericit. Iată câteva metode de a scăpa de invidie în ceea ce privește prietenii:

1. Întreabă-te care este sursa invidiei

           Probabil te-ai săturat să-ți auzi prietena discutând despre proiectele de serviciu de care este mereu entuziasmată și fascinată. Călătoriile ei în interes de serviciu, promovările, măririle de salariu, bonusurile, facilitățile de care se bucură, toate acestea îți par o listă nesfârșită de care pur și simplu nu vrei să mai auzi.

             Dacă prietena ta nu este lăudăroasă și amintește numai din când în când de serviciul ei, se poate să facă acest lucru pentru că își iubește munca și simte nevoia să împărtășească cu cei dragi realizările ei. Dacă te deranjează acest lucru, nu ea este problema. În realitate, invidia ta îți spune că ești nesigur pe tine și nefericit în plan profesional și că poate este vremea să faci o schimbare.

            În schimb, dacă prietena ta se laudă tot timpul cu jobul ei minunat și face tot posibilul să pară mai realizată decât tine, poate că ea este o persoană toxică. Uneori invidia apare numai legată de anumite persoane extrem de competitive, pentru care viața înseamnă să fii mereu pe locul 1. În astfel de cazuri, este mai bine să te îndepărtezi de acea persoană deoarece nu vei reuși niciodată să câsșigi ceva din acest joc.

2. Privește-ți  situația  obiectiv

            Este știut că în viață există întotdeauna oameni pe care îi vei invidia pentru lucrurile pe care ei le au și alți oameni care te vor invidia pe tine pentru ceea ce tu ai și ei nu. În loc să-ți faci rău gândindu-te mereu că la vârsta ta alții au deja casă, mașină și un cont generos în bancă, privește-i pe cei cu o viață grea.
            Mergi să faci  muncă de voluntariat, vizitează spitale sau orfelinate pentru a lua contact cu o latură a realității pe care multă lume o ignoră. Numai când îi vei vedea cu ochii tăi pe cei bolnavi în faze terminale sau oameni extrem de săraci și chinuiți, vei reuși să-ți schimbi perspectiva asupra vieții. În acel moment, vei privi obiectiv căci vei avea atât comparația cu cei care au o viață mai bună decât a ta, cât și comparația inversă.

3.Concentreaza-ti atentia asupra altor lucruri

           Poate că tu și partenerul de viață nu vă puteți permite o vacanță pe Coasta de Azur, dar nu înseamnă că sunteți mai puțin valoroși decât ceilalți. În loc să-ți consumi energia invidiindu-i pe cei mai bogați sau mai realizați, apucă-te să faci ceva care îți permite să-ți îmbunătățești viața. Pune bani deoparte lună de lună, oricât de puțini și petrece-ți concediul în Europa cu persoana iubită.


4 комментария

avatar
Intr-adevar, deseori sintem prea obsedati de ceea ce au unii prieteni din jurul nostru si ni se creaza impresia ca nu vom avea niciodata ceea ce au ei. De aici apare invidia. Problema este ca deseori ne aruncam privire la cei de sus si mai putin facem o retrospectiva a celor mai tristi ca noi. Poate ca daca am respecta intotdeauna metoda a II-a am scapa de acest viciu. Haideti sa fim mai buni!!!  Bravo autorului pentru articol. Invatamintele sint {#emotions_dlg.clapping}
+1
avatar
Ma bucur Flowers ca ti-a placut articolul.
Cum nu am fi dorit  noi sa parem buni in ochii proprii si al celor din jur, dar astfel de lucruri ni se intimpla la toti. Numai ca fiecare se ispraveste diferit. Sustin totalmente propunerea ta de a fi mai BUNI!!! 
0
avatar
Invidia tot este buna caci în acele momente te incepi a gîndi la planuri care trebue realizata şi incepi a tinde şi tu in sus. Doar e important ca invidia sa fie sănătăoasă.
0
avatar
Invidia nu poate fi «sănătoasa», însăşi noţiunea de invidie este o caracteristica a omului mai puţin plaudabilă. Chiar daca pentru unii este un factor motivator, ar trebui depuse eforturi pentru a eradica aceast sentiment. El doar otraveste sufletul.
Dacă îmi permiteţi, Vă recomand următorul articol http://hora.md/blog/psihology/1232.html {#emotions_dlg.wink3}
+1
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.