Психология и отношения
803

STUDIU. Motivul pentru care femeile măritate beau mai mult alcool, decât cele necăsătorite

       Femeile beau mai mult alcool după ce se mărită. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de oameni de ştiinţă americani, care susţin că acestea beau mai mult nu pentru că odată cu oficializarea relaţiei devin nefericite, ci pentru că sunt influenţate de partenerul de viaţă. 
 
       Studiul mai arată că oficializarea relaţiei nu le schimbă doar pe femei în ceea ce priveşte obiceiul de a bea alcool, dar şi pe bărbaţi. Aceştia beau mai puţin timp în compania prietenilor şi mai mult în compania soţiei. Dar cu toate acestea, cantitatea de alcool se reduce considerabil, spre deosebire de perioada în care erau celibatari.
 
       Pentru a ajunge la această concluzie, experţii de la Universitatea din Cincinnati, specialiştii de la Universitatea de Stat Pennsylvania, savanţii de la Universitatea Rutgers şi cercetătorii de la Universitatea din Texas au chestionat un grup de 5.305 de persoane, bărbaţi şi femei, cu privire la obiceiurile în ceea ce priveşte consumul de alcool.
 
       În timp ce studiile anterioare arătau că odată căsătoriţi, atât femeile, cât şi bărbaţii reduceau considerabil cantitatea de alcool băută, cercetarea recentă relevă că sub influenţa negativă a soţilor lor, femeile încep să bea mai mult, în timp ce bărbaţii reduc semnificativ cantitatea de alcool cu care erau înainte obişnuiţi.

via| Live Science 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.