Политика и общество
1919

Facebook duce din nou cenzura sânilor la extrem


La scurt timp după ce au anunțat că vor fi mai precauți în eliminarea conținutului cu potențial erotic de pe Facebook, oficialii companiei americane au dat-o din nou de gard.

După ce au cenzurat unele dintre cele mai importante fotografii de război, sistemul automat de cenzură al Facebook și-a arătat din nou limitările în urmă cu câteva zile. De această dată, victima a fost o campanie anti-cancer mamar ce încerca să promoveze soluții de auto-diagnosticare a nodulilor.

Partea fascinantă este că, deși în trecut au fost cenzurate orice fotografii care înfățișau sâni și organe sexuale masculine sau feminine, de această dată a fost vorba de un desen cât se poate de abstract. Subiectul întregii campanii a fost sintetizat folosind imaginea de mai jos. Dacă nu era evident, vorbim doar de niște cercuri roz ce aduc într-o oarecare măsură aminte de sâni, dar nu pot fi considerate o referință directă.

După o campanie foarte agresivă anti-Facebook a celor de la Cancerfonden – fundația responsabilă de proiectul cenzurat, imaginea a ajuns din nou online pe pagina de Facebook a campaniei. În scrisoarea deschisă la adresa rețelei sociale, membrii fundației au argumentat că ești obligat să folosești săni pătrați pentru a nu fi victima cenzurei pe Facebook.Nu a durat mult până când cei de la Facebook au publicat un comunicat de presă pe marginea subiectului, dar, cum era de așteptat, argumentele pentru astfel de greșeli sunt aceleași pe care le-am auzit și în trecut. ,,Facebook examinează milioane de fotografii în fiecare săptămână și uneori șterge câteva din greșeală.” Deși există o fărâmă de adevăr în argumentele companiei conduse de Mark Zuckerberg, având în vedere cât de des s-a întâmplat ceva similar în ultimul an, te-ai fi așteptat totuși la un pic mai multă eficiență. În definitiv, este inadmisibil ca prin intermediul unei platforme online atât de relevante, precum Facebook, să nu poți realiza o campanie de informare.

1 комментарий

avatar
cei de la facebook pun cenzura pe ce se poate si nu. Mai des vezi informatii care ar trebui sa fie cenzurate dar cum circula prin retea asa circula saptamini la rand.
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.