Политика и общество
632

Oamenii de știință pot detecta bacteriile E.coli din mâncare cu ajutorul laseruluiCercetătorii coreeni de la Korea Advanced Institutes of Science and Technology au reuși să dezvolte un sistem bazat pe laser care să detecteze cantitatea de bacterii E.coli din mâncarea depozitată în frigider sau alte recipiente. Conform celor de la MIT, în urma proiectării unui fascicul de laser într-un piept de pui infectat cu bacterii E.coli și Bacillus cereus, cercetătorii coreeni au reușit să detecteze schimbări în refracția razei laser indicând prezența bacteriilor în carnea testată.

Folosind apoi o cameră setată la o frevență de 30Hz, cercetătorii au putut identifica cu ușurință carnea contaminată. Deși aceștia nu au putut separa bacteriile între ele, noua perspectivă oferită de razele laser permite de acum înainte companiilor de procesare a cărnii să fie 100% sigure că mâncarea pe care o comercializează nu este infectată. De asemenea, sistemul laser poate scana carnea vizată chiar și sub celofan și nu cere ca lucrătorii să pună mâna pe aceasta.

Totuși, sistemul are câteva slăbiciuni. Deși poate să vadă bacteriile periculoase cu ușurință, acesta nu poate detecta rezidurile toxice lăsate de acestea după ce mor.

Până la urmă, dacă se întâmplă să nu ai un laser avansat și o cameră de 30Hz la îndemână, cea mai sigură metodă rămâne tot cea clasică: dacă te îndoiești de calitatea cărnii cumpărate poți s-o arunci direct la gunoi.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.