Политика и общество
589

Proiect pentru transportul viitorului in Europa


Specialistii in transporturi sunt la un pas de realizarea unui proiect aproape de domeniul fantasticului-un tren care sa parcurga distanta dintre Viena si Bratislava in nu mai mult de opt minute.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, compania Hyperloop Transportation Technologiei si Slovacia au dat mana pentru introducerea a unui mod de transport care sa circule cu o viteza de 700 mile pe ora printr-un fel de tub special. Primele teste sunt programate peste patru ani.

Sistemul de transport Hyperloop utilizeaza un tub semi-vidat pentru a trimite la destinatie, folosind viteze foarte mari, modulul cu pasagerul. Ideea ii apartine lui Elon Musk, un antreprenor care mentine la inaltime Tesla Motors si SpaceX. Musk nu a tinut secreta ideea, ceea ce permite mai multor companii sa transforme acest concept in realitate.

Acest proiect este primul de acest fel care se vrea implementat in afara Statelor Unite ale Americii, unde cateva companii au testat deja terenul pentru a vedea ce este de facut pentru ca aceasta fantezie sa devina realitate de zi cu zi.

Hyperloop Transportation Technologies spera ca prin acest proiect sa revolutioneze transportul in Europa centrala. Si daca pasagerii au putea ajunge de la Bratislava la Viena in opt minute, atunci pana la Budapesta nu ar face decat 18 minute.

“Un astfel de sistem de transport va redefini conceptul de conectare si de sprijin transfrontalier in Europa”, a spus ministrul de finante slovac, Vazil Hudak.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.