Политика и общество
791

Mars își retrage ciocolata din magazine în 55 de țări


Compania Mars își retrage batoanele de ciocolată din 55 de țări, după ce un client a descoperit o bucată de plastic de culoare roșie într-o ciocolată Snickers, informează theguardian.com.

Compania a decis să retragă produsele de teamă că oamenii s-ar putea îneca cu bucăți de plastic.

Marea Britanie, Franța, Olanda și Germania se numără printre țările în care ciocolata produsă de compania Mars va fi retrasă de pe rafturile magazinelor. O retragere a produselor de o asemenea amploare ar putea costa compania zeci de milioane de dolari, mai notează theguardian.com.

Clientul care a găsit bucata din plastic a cumpărat batonul Snickers în Germania, pe data de 8 ianuarie. După ce acesta a depus o plângere, reprezentanții companiei au descoperit că ciocolata fusese fabricată într-o fabrică din orașul Veghel, din Olanda. Ei au mai stabilit că bucata de plastic provenea de la un capac de protecție utilizat în timpul procesului de fabricație.

Compania a decis să retragă de pe rafturile magazinelor batoanele de Mars, Milky Way, Snickers, Celebrations și Mini Mix produse în fabrica din Olanda. Vor fi retrase toate produsele fabricate în Veghel în perioada 5 decembrie 2015 – 18 ianuarie 2016.

Numărul produselor ce vor fi retrase este limitat, însă ele au fost livrate deja în numeroase țări din lume, a explicat compania într-un comunicat de presă. Retragerea este una voluntară și a fost luată ca măsură de precauție, a mai anunțat aceasta.

Potrivit foodqualitynews.com, alte țări afectate de măsură sunt Australia, Austria, Belgia, Croația, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Grecia, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, India, Israel sau Emiratele Arabe Unite.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.