Политика и общество
599

Jumatate dintre joburi vor disparea in 30 de ani. Al tau e pe lista?


Cercetatorii ne avertizeaza ca robotii vor prelua tot mai multe dintre sarcinile noastre de la munca.

Robotii vor deveni tot mai inteligenti, iar in 30 de ani ei ar putea face fara nicio problema jumatate din joburile pentru care astazi sunt necesari oameni. De aceasta parere este expertul Moshe Vardi, profesor la Universitatea Rice, care a facut afirmatia pentru American Association for the Advancement of Science.

Informaticianul sustine ca inteligenta artificiala ar putea schimba economia, si ca e necesar ca oamenii de stiinta sa se gandeasca mai mult la aceste lucruri. Diferentele dintre bogati si saraci s-ar putea accentua din aceasta cauza.

Robotii vor fi mai rapizi decat noi, si vor face extrem de putine erori. Ei sunt, asadat, mult mai eficienti decat oamenii la rezolvarea unor sarcini repetitive.

Primele care vor disparea vor fi joburile usoare, care nu necesita o calificare avansata sau multi ani de studiu. Cele mai creative, par sa aiba un avantaj.

Ingrijorari pe aceasta tema au si Bill Gates si Elon Musk, care au facut declasatii asemanatoare, anul trecut. Iar Stephen Hawking a zis, chiar, ca inteligenta artificiala ar putea insemna «sfarsitul rasei umane».

via | http://www.yoda.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.