Политика и общество
604

La locul de muncă stările de furie pot crește productivitatea


Deși de multe ori simți că îți vine să răbufnești de nervi la locul de muncă și încerci cu greu să te calmezi, specialiștii spun că nu procedăm deloc corect.

Rezultatele celor mai recente studii în domeniu au arătat că stările de nervozitate moderate de la locul de muncă ajută de fapt la creșterea productivității.

După ce au analizat comportamentul mai multor participanți la studiu și producivitatea lor din timpul orele de muncă, specialiștii au ajuns la concluzia că atunci când ne suprimăm furia și starea de nervozitate, ajungem să nu mai dăm la fel de mult randament, inclusiv când vine vorba de programul de la locul de muncă.

Mai mult, cercetătorii sunt de părere că anumite tipuri de furie fac chiar bine persoanei, printre care cea moderată, cunoscută și sub numele de furie morală.

Aceasta presupune stări ușoare de negativitate, de agresiune, dar și de intimidare și de ostilitate.

„În unele situații, starea de furie morală se manifestă prin dorința puternică de a lua apărarea celor din jur, chiar dacă această acțiune poate duce la apariția conflictelor cu cei din jur. Deși obișnuim să ne reprimăm stările, rezultatele acestei cercetări au arătat că cele de furie moderată nu numai că ne ajută psihic, ci pot să îmbunătățească productivitatea la locul de muncă“, a precizat Dirk Lindebaum, profesor în cadrul Școlii de Management a Universității din Liverpool, Marea Britanie.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.