Политика и общество
1454

Placile solare pe acoperis sunt viitorul caselor ecologice (video)


Placile solare sunt o noua inventie care pot ajuta foarte mult in reducerea facturii la curentul electric, spre exemplu. Energia solara poate fi folosita si pentru a incalzi casa, fara costuri prea mari. Desigur, sunt multe solutii alternative care sunt mult mai atractive, dar energia solara este una dintre resursele inepuizabile. De asemenea este nevoie sa ne indreptam spre alte solutii de incalzire pentru a evita distrugerea planetei. Energia solara este una dintre optiunile despre care voi vorbi acum.


Incalzirea casei sau a apei este o problema destul de mare in ziua de astazi si are nevoie de o solutie care sa incetineasca sau chiar sa opreasca poluarea planetei. Ar trebui sa luam in considerare alte metode de a ne incalzi casele, in loc sa taiem arborii sau sa distrugem eco sistemele naturale.

In trecut, aceste sisteme solare erau atat de scumpe incat foarte putini oameni isi permiteau sa isi instaleze astfel de solutii in casele lor. Insa, aceasta tehnologie a devenit din ce in ce mai accesibila si ofera din ce in ce mai multe posibilitati. Este important sa fie o zi insorita pentru a avea apa fierbinte in casa, dar exista mereu alternative pentru a incalzi apa sau camera daca este o zi innorata, spre exemplu.

Aceste placute fotovoltaice sunt mult mai eficiente decat vechile panouri solare si arata mult mai bine. Sunt chiar foarte impresionat ca mai vad si lucruri bune la capitolul tehnologie. Aceste placute sunt foarte bine gandite. Ele sunt realizate din lut si au niste panouri solare micute inserate pe suprafata plana care ar trebui sa fie expuse la soare. Aceste placute sunt usor de instalat din pricina formei lor si a functiei duble pe care o au si anume de tigla. Desi sunt atat de mici, ele au un randament foarte mare.

Exista de asemenea si placi solare transparente cu un aspect estetic mai aparte. Aceste placute sunt de asemenea foarte rezistente la toate conditiile meteorologice desi sunt realizate din plexiglas sau PMMA. Acest material este chiar mai bun, deoarece permite razelor solare sa intre mult mai bine decat la cele din lut.

1 комментарий

avatar
Inventia e super, numai interesant cit va costa
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.