Политика и общество
677

ORA DE IARNĂ 2015. Când ne dăm ceasurile înapoi. Cum a apărut această practică


România va trece la ora de iarnă 2015 în noaptea dintre 24 octombrie şi 25 octombrie, astfel că va trebui să dăm ceasurile înapoi cu o oră. 25 octombrie va fi astfel cea mai lungă zi a anului 2015.

ORA DE IARNĂ 2015. Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 25 octombrie.

Cel care a gandit prima dată ca posibilă introducerea acestui tip de orar convenţional a fost neo — zeelandezul George Vernon Hudson, în 1898.ORA DE IARNĂ 2015. Conform Convenţiei fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că, la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus.

Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale — ora fusului 1 şi a Europei Orientale — ora fusului 2.

ORA DE IARNĂ 2015. România se afla în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie (cea a lunilor de iarnă) este denumită «timpul legal».

Trecerea la ora de iarnă nu se aplică peste tot. Din toamna anului 2011, Rusia a renunţat la acest sistem, pe motiv că «schimbarea orei de două ori pe an este un lucru nociv la adresa sănătăţii oamenilor şi provoacă stres».

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.