Политика и общество
816

Australienii au găsit o metodă inovatoare pentru a face trafic cu droguri


Pentru a menține legătura cu clienții săi, un traficat de droguri din Australia a apelat la o metodă foarte interesantă.

Toate platformele de mesagerie din prezent beneficiază de un număr extrem de mare de emoji. Fie că este vorba de WhatsApp sau Facebook Messenger, utilizatorii acestora se folosesc din ce în ce mai mult de astfel de semne pentru a comunica. După cum scrie și publicația Mashable, acestea pot exprima foarte ușor aproape orice emoție și, în anumite cazuri, ar putea fi folosite pentru a efectua trafic cu droguri.

Din câte se pare, un traficant de droguri mai creativ decât ceilalți se folosea de emoji pentru a menține legătura cu clienții săi în permanență. Conform declarațiilor agenților de poliție din Queensland, suspectul se folosea de semne care înfățișau inimi și fulgere pentru a face referire la MDMA, cunoscut publicului larg drept ”ecstasy”. Arhiva de mesaje a acestuia se pare că a fost descărcată abia după arestarea sa și va fi folosită în timpul procesului.

Avocatul apărării, însă, nu pare a fi de acord cu ancheta poliției și a declarat că presupusele droguri găsite în locuința celui arestat nu erau nimic altceva decât făină. Un studiu efectuat de cei de la SwiftKey, în trecut, confirmă, totuși, că acesta nu este un caz izolat. Compania care produce cunoscuta aplicație de tastare a descoperit că numărul de emoji-uri legate de droguri folosite în Australia este cu 65% peste media globală.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.