Политика и общество
887

Cum să vă protejaţi de hoţii de bicicletePoate vi se pare incredibil, dar într-un oraş mare bicicleta a devenit una dintre cele mai rapide vehicule. Traficul îngreunat, locurile de parcare aglomerate şi problema protecţiei mediului înconjurător a pus pe gânduri tot mai multe persoane cu privire la beneficiile bicicletei. În plus, privind din latura practică, acest vehicul nu are nevoie de combustibil…

Dar în ultima perioadă un motiv de îngrijorare este numărul mare de furturi de biciclete. Şi dacă v-aţi cumpărat o bicicletă şi vreţi să o protejaţi împotriva riscului de furt, există vreo posibilitate pentru a preveni acest lucru?

Pe timp de vară tot mai muţi se aşează pe biciclete, şi totodată cresc mai mult cazurile de furt de acest gen. Mulţi proprietari de biciclete au o părere greşită despre locul de unde sunt sustrase vehiculele pe doua roţi, aceştia crezând că hoţii acţionează cu predilecţie în spaţii publice sau stradale. Statisticile arată că cele mai multe furturi sunt comise în scări de bloc. Din acest motiv, venim cu câteva sfaturi care va ajuta pe proprietarii de biciclete cum să se protejeze de hoţi.«Alege un sistem antifurt cu protecţie sporită: mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin tăierea cu un cleşte a lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte sau tăiate cu uşurinţă. În acest fel acţiunea potenţialilor infractori este îngreunată şi sunt descurajaţi de zgomotul pe care îl produc atunci când încearcă să fure o bicicletă. Aceste sisteme sunt recomandate pentru cei care lasă bicicletele depozitate în scări de bloc, dar nu numai. Chiar dacă aceste sisteme sunt mai scumpe, te pot scăpa de necazuri pe viitor şi îţi ţin departe hoţii de bicicleta ta.

Pe stradă, parchează bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni. Hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii. Manifestaţi atenţie atunci când observaţi în scara blocului persoane necunoscute. Reţineţi semnalmentele şi dacă aveţi suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa acestora sesizaţi imediat poliţia. Chiar dacă stai la casă şi ai curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestima pe infractori. În cazul unui furt, mergi imediat la poliţie şi prezintă elementele de identificare ale bicicletei. În acest fel faci mai rapidă identificarea bicicletei sau a componentelor sale.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.