Музыка и фильмы
764

Filmele 3D imbunatatesc activitatea sistemului nervos


Potrivit unui studiu realizat de cercetatorul britanic Patrick Fagan vizionarea filmelor 3D imbunatateste activitatea sistemului nervos, grabeste viteza de reactie si intensifica emotiile.

Experimentul a fost realizat pe esantion de 100 de participanti prin vizionarea filmului ”Big Hero 6”, marca Disney, atat in format standard, cat si in 3D. Cei 100 de participanti au purtat un echipament de testare care monitoriza timpii de reactie, memoria si functiile cognitive, iar rezultatele erau tot timpul comparate.

Astfel s-a demonstrat ca participantii au avut o crestere de 23% a procesului cognitiv si o viteza de reactie mai mare cu 11%.

”Este o certitudine faptul ca oamenii traiesc mai mult si exista un declin in ceea ce priveste functiile cognitive odata cu avansarea in varsta, ceea ce ar putea afecta calitatea vietii. Rezultate initiale ale acestui studiu indica faptul ca filmele 3D pot juca un rol în incetinirea acestui declin”, a declarat Dr. Patrick Fagan.

Cea de-a doua etapa a experimentului a presupus ca participantii sa poarte in timpul filmului casti care scanau activitatea creierului, rezultatele aratand din nou o crestere sporita a acesteia. In plus, persoanele erau cu 7% mai captivate de film.

Studiul a fost initiat de Dr. Patrick Fagan, din Universitatea Goldsmiths din Londra, in parteneriat cu Thrill Laboratory.

Nu ne ramane decat sa ne intrebam daca filmele 3D au un astfel de efect, cum ne poate ajuta vizionarea filmelor in format 4D?

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.