Музыка и фильмы
572

A murit Yusef Lateef, o legendă a muzicii jazz

     Legendarul muzician Yusef Lateef a decedat, luni, la vârsta de 93 de ani, la locuinţa sa din Shutesbury, Massachusets, din cauza cancerul de prostată. Lateef, născut Emanuel Huddleston în 1920, a fost recompensat cu un premiu Grammy şi cunoscut pentru stilul fusion între jazz şi muzică orientală. Yusef Lateef s-a format ca artist în mediul efervescent al Detroit-ului anilor '30 şi s-a remarcat încă din primii ani de activitate ca fiind un foarte bun saxofonist, deşi în compoziţiile sale a folosit şi alte instrumente, cum ar fi flautul din bambus.
     În 1949 a fost invitat să se alăture trupei Dizzy Gillespie Orchestra şi şi-a luat numele Yusef Lateed după ce a devenit membru al comunităţii musulmane Ahmadiyya şi a vizitat de două ori Mecca. În 1956 a început să înregistreze sub nume propriu, iar în 1987 a fost distins cu premiul Grammy pentru Best New Age Album, care i-a fost acordat pentru discul «Yusef Lateef's Little Symphony». În 1992 şi-a lansat propria casă de discuri, YAL Records.

 


via | www.apropo.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.