Любовь и секс
1198

Motivele pentru care unele femei nu ajung la orgasm


Există o serie de motive pentru care nu reușesti să ajungi la orgasm. Este extrem de important să știi faptul că un act sexual nu se rezumă doar la a avea sau nu orgasm.

Diversele studii făcute pe baza orgasmului feminin, i-au făcut pe cercetători să ajungă la concluzia că acest fapt se petrece din pricina unei cauze psihologice dar și datorită conformației corporale a femeii.

După ce au scanat cu ajutorul RMN-ului pelvisul a 30 de femei cu vârsta de aproximativ 32 de ani, aceștia au observat un detaliu interesant și anume că 10 femei n-au avut niciodată sau au avut foarte rar orgasm, în timp ce restul au declarat că nu au probleme la acest capitol.

Orgasmul poate fi influenţat de starea de sănătate, atât sănătatea fizică cât şi psihică. Deși bărbaţii îl ating mai ușor, în cazul femeilor acest proces are legătură cu traumele suferite, cu sentimentele legate de partener sau cu momentele de tandreţe pe care cei doi le trăiesc.

Trauma psihologică a femeii

Violul este o traumă imensă care poate duce la anorgasmie, frigiditate, anorexie, bulimie sau la diverse tulburări psihice sau organice.

De asemenea violența în familie sau în relația de cuplu pot favoriza instalarea anumitor blocaje care împiedică femeia să ajungă la orgasm.


Lipsa experienței partenerului

De multe ori bărbații nu acordă importanță preludiului, postludiului sau sentimentelor partenerelor, iar acest fapt poate duce în timp la absența orgasmului.

Tacticile adoptate de partener joacă și ele un rol important. Rutina sexuală afectează ambii parteneri în egală măsură.

Lipsa comunicării

Lipsa de exprimare a dorinţelor sau a fanteziilor în relația cu partenerul pentru a-l ajuta pe acesta să înțeleagă cum funcționează universul tău intim.

Pozițiile adoptate

„Nu există punctul G, există însă punctul C, clitorisul. Este sursa plăcerii sexuale pentru femei”, spune medicul Susan Oakley, ginecolog la spitalul Good Samaritan din Cincinnati, Ohio.

În momentul în care femeia deține controlul favorizează apariția orgasmului prin stimularea clitoridiană.

Încrederea în sine, odihna și o bună alimentație — toate joacă un rol important în împlinirea sexuală a femeii.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.