Любовь и секс
985

Ce trebuie să știi despre... libido


Femeile nu se aseamănă atunci când vine vorba de apetitul sexual. Unele nu sunt interesate de sex, în timp ce altele sunt pasionale și vor să aibă relații intime cât mai des. Iată câteva lucruri interesante despre libido.

Cu cât este mai mult testosteron, cu atât este mai mare apetitul sexual

Femeile tinere au cantităti mari de testosteron, comparativ cu cele mai în vârstă, aflate la menopauză. Prin urmare, apetitul sexual scade odată cu înaintarea în vârstă.

Apetitul sexual se dezvoltă mai târziu la femei decât la bărbați

Generalizarea că femeile ating apogeul apetitului sexual în jurul vârstei de 32 de ani și bărbații la 18 ani este adevărat, spune medicul american Dr. Nancy Simpkins. „Vârsta la care libidoul este maxim diferă de la persoană la persoană, dar se cunoaște că la bărbați se manifestă mai repede decât la femei, din cauza hormonilor. Femeile aflate la vârsta fertilă „se luptă“ cu fluctuațiile libidoului la ovulație, sarcină post-partum.“

O dietă bogată în alimente crește circulația sângelui și implicit creșterea libidoului

Prin urmare, include în alimentație fructe și legume bogate în antioxidanți, cum sunt somonul, căpșunile, afinele, sparanghelul, fasolele și leguminoasele.

Băuturile alcoolice scad libidoul

În cantități moderate, vinul roșu poate avea unele beneficii pentru sănătate și chiar are efect afrodiziac. Acesta conține flavonoide, care protejează organsimul împotriva unor boli, cum sunt cele de inimă, unele forme de cancer. În exces, alcoolul poate duce însă la anxietate și la incapacitatea de a avea orgasm. Medicii recomandă consumul moderat de alcool. Asta înseamnă un pahar pe zi pentru femei și 2 pentru bărbați.


Libidoul este la maximum la ovulație

O combinație de estrogen și testosteron ridicat în timpul ovulației duce la o dorință sexuală mare. În plus, relațiile intime în această perioadă sunt recomandate, mai ales dacă vrei să rămâi însărcinată.

Info: Sarcina crește libidoul la cele mai multe dintre femei. Această creștere se datorează nivelului ridicat de hormoni din sânge.

Concepționalele scad apetitul sexual

Anticoncepționalele conțin o combinație de hormoni estrogen și progesteron sintetici care inhibă ovulația, prevenind o posibilă sarcină. Chiar dacă au un beneficiu major, ele nu sunt lipsite de efecte adverse. Printre acestea se numără scăderea libidoului, a excitației și a lubrifierii din timpul actului sexual.

În urma unui studiu recent realizat pe 1.000 de voluntare, cercetătorii de la Spitalul Universitar din Heidelberg, Germania, au ajuns la concluzia că unele femei care iau contraceptivele orale se confruntă cu diminuarea dorinței sexuale, spre deosebire de cele care nu iau astfel de pilule.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.