Любовь и секс
977

Cât de des ar trebui să faci dragoste


Cât de des ar trebui să facem dragoste, astfel încât să avem o viaţă sexuală împlinită? Este o întrebare pe care şi-a pus-o, cel puţin o dată, fiecare dintre noi. Răspunsul depinde de nenumăraţi factori.

Astfel, viaţa sexuală a fiecărui cuplu este influenţată de mai mulţi factori, anume vârsta, stilul de viaţă, starea de sănătate a partenerului, libidoul fiecăruia, dar şi de cât de împliniţi se simt în relaţia respectivă.


Cum influenţează vârsta viaţa sexuală

Ei bine, este firesc ca libidoul să scadă odată cu înaintarea în vârstă. Un studiu al Kinsey Institute a arătat că persoanele între 18 şi 29 de ani fac sex de 112 ori pe an, cam o dată la trei zile, cei care au între 30 şi 39 de ani de 86 de ori, ceea ce înseamnă o dată la aproximativ patru zile, în timp ce persoanele care au între 40 şi 49 de ani, de aproximativ 69 de ori pe an (o dată pe săptămână).

Frecvenţa nopţilor fierbinţi depinde de libidou

Frecvenţa nopţilor de iubire depinde şi de libidoul fiecărui partener. În cazul partenerilor care au apetite sexuale diferite este posibil ca cell care vrea sex mai frecvent să se simtă respins și nedorit. De asemenea, cel care vrea sex mai puţin frecvent poate de multe ori să se simtă presat de cel care are o dorinţă mai crescută de a face dragoste.

Acest lucru poate crea un cerc vicios. O soluţie în astfel de situaţii este programarea partidelor de sex, în anumite zile.

Profesorul american Tim Wadsworth, de la Universitatea din Colorado este de părere că persoanele care fac dragoste mai des sunt mai fericite în cuplu.

El a concluzionat: „ Dacă faci mai mult sex, eşti mai fericit, dar gândul că eşti într-o relaţie în care se face dragoste mai mult decât în alte cupluri, ne face şi mai fericiţi“.

Mulţi consideră că este mai importantă calitatea şi nu cantitatea, în ceea ce priveşte partidele de amor. Astfel, partidele rare de sex nu înseamnă că relația are probleme, atât timp cât ambii parteneri sunt mulțumiți.

Probleme pentru cei care fac sex de mai puţin de 10 ori pe an

Cei mai mulţi terapeuţi sunt de acord că persoanele care fac sex mai puţin de 10 ori pe an se află într-o relaţie cu probleme. Asta pentru că pot apărea sentimente de furie şi de frustrare din partea unuia dintre parteneri.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.