Любовь и секс
735

Psihologii explică de ce ne simţim mai atraşi de partener după o ceartă conjugală


Multe cupluri au observat să deseori după o ceartă mai aprigă, partenerul pare mai atrăgător şi scandalul se termină, din fericire, cu o partidă intensă de sex. Cercetătorii au studiat fenomenul „sexului de împăcare” şi au înţeles de ce oamenii reacţionează aşa după o ceartă conjugală.

Potrivit psihologilor, în timp ce se ceartă, oamenii se simt ameninţaţi, iar în acest caz ameninţarea vizează viitorul relaţiei amoroase. Din cauza sentimentului de nesinguranţă, creierul lor va activa sistemul de de control al ataşamentului, care va duce la rândul său la nevoia de apropiere fizică, de siguranţă.

Chiar dacă de obicei sexul şi sentimentele sunt contolate de sisteme separate, uneori acestea lucrează împreună. De aceea, sexul poate fi o bună metodă de a repara o relaţie afectată de diferite probleme, scrie Psychology Today.

În timpul unui scandal, partenerii devin distanţă faţă de celălalt, iar sexul readuce senzaţia de apropiere şi de intimitate. Reacţia este firească, iar dorinţa de a face sex cu partenerul apare de câte ori relaţia este ameninţată în vreun fel.

De exemplu, cercetătorii au observat că dorinţa erotică apare şi atunci când partenerului i se cere să-şi imagineze că persoana iubită s-a îndrăgostit de altcineva. La scurt timp, subiecţii au menifestat dorinţa de a face sex cu partenerul sau cu partenera lor. Desigur, există şi multe excepţii, pentru că fiecare persoană reacţionează diferit atunci când se simte ameninţată. Nu toţi oamenii simt dorinţa de a face sex după o ceartă.

via | http://adevarul.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.