Любовь и секс
702

Lumea fanteziei sexuale


         Cu cît un om se confruntă cu mai multe interdicții, cu atît mai importante sunt pentru el fanteziile. Femeiile sunt supuse unei mulțimi de tabu, mai ales în privința sexualității. Fanteziile sexuale aunt prezente în viața lor în mai mare măsură decît în viața bărbaților, dar ele par a fi interzise, din moment ce bărbații le consideră elemente de nimfomanie.
 
         Femeile s-au considerat încă din trecut ființe a căror natura romantică o depășește pe cea sexuală.
Această situație a fost descoperită de scriitoarea americană Nancy Friday la începutul anilor ’70. Ea a început să adune în cartea ei „ My Secret Garden: Women’s Sexual  Fantasies”, povești cu tentă erotică ale femeilor de diferite vîrste, însă multe dintre subiectele romanului nici nu știau că experiențele lor imaginare poartă numele de fantezie sexuală.
 
         Psihanalistul austriac Sigmund Freud identifică în fanteziile sexuale o dorință conștientă sau inconștientă. Chiar dacă în foarte multe cazuri, primele vise, cu tente vădit sexuale, apar în copilărie, în jurul vîrstei de șase ani, prima reacție a femeilor este rușinarea. Conform psihologului Christine Baumanns, nu este cazul, fiindcă aceste lucruri sunt perfect naturale. Cele mai multe dintre noi suntem bombardate zilnic cu noutăți din domeniul sexual și ajungem să nu mai știm exact ce ne dorim. Un studiu amplu realizat în 1953 de biologul Alfred Kinsey a arătat că doar 69% dintre femei au avut curajul să declare că au fantezii sexuale. Bărbații nu au întîmpinat astfel de probleme. 89% dintre ei și-au recunoscut și și-au povestit cu lux de amănunte visele erotice.
 
         Pentru o femeie, scenariul, ambientul și detaliile sunt elemente mai importante decît acțiunea în sine. Ele fac parte din cultura erotică și nu din sexualitatea propriu-zisă. Tocmai de aceea reprezentantele sexsului femenin se întrec una pe cealaltă în locuri de vis, care de care mai năstrușnice. Personajele sălbatice, uitate de lume, precum pădurele sau plajele, locurile „la vedere„ din parcări, lifturi sunt cel mai des întîlnite în mintea femeilor. Bărbații merg mai departe cînd merge vorba de tărîmul imaginației. Din visele lor nu lipsește aproape nici odată sexul cu două femei sau cel care presupune schimbarea mai multor partineri. Partidele sunt deseori condimentate cu „partituri” sado-maso, sau care implică jocuri sexuale mai puțin ortodoxe.
 
         Pentru unii specialiști visele erotice țin de lumea imaginară și ar trebui să rămînă acolo. Altfel, o dată pusă în practică, respectiva fantezie și-ar pierde din frumusețea pe care i-o conferă imaginația bogată și colorată a femeilor. Singurul lor rol va rămîne, în acest caz, stimularea libidoului înaintea actului propriu-zis de amor. Alți sexologi sprijină însă dezvăluirea fanteziilor între partinerii ce formează cuplu. Aceste confesiuni reciproce conduc la închegarea vieții sexuale a celor doi. În final, decizia corectă depinde de la caz la caz, iar tu știi cel mai bine ce trebuie făcut.
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.