Здоровье и красота
814

Stone therapy

           Terapia cu pietrele  calde este o formă relaxantă de masaj care ajută la destinderea musculară.   Această terapie a fost folosită pentru prima dată de nativii americani, care încălzeau pietrele și le foloseau pentru a trata rănile musculare. Dar și la noi moldovenii, tot se foloseau pietrele înferbîntate pe vatră la trătarea răcelilor și a diferitor probleme legate de mușchi și organe interne. Nu odată bunica m-a tratat astfel.

 Spa-urile din întreaga lume oferă o mare diversitate de terapii cu pietre calde.   Pietrele pentru masajsunt de obicei  pietre  vulcanice  neagre  din  bazalt. Acestea  absorb  și  rețin  bine  căldura  și  au  dimensiuni  și  forme  diferite.

         Pentru a te relaxa complet, unele spa-uri oferă astfel de terapii ce durează pînă la 80 minute. Înainte de începerea  tratamentului, pietrele vulcanice sunt igienizate, încălzite la o temperatură de 65oC și unse  cu  ierburi  condimentate și senzuale care umplu camera cu un mix de arome plăcute. Cînd pietrele se răcesc, terapeutul le înlocuiește cu altele.

            Pentru a îmbunătăți circulația energetică a corpului, îți vor fi puse astfel de pietre pe coloana vertebrală, în mîini sau între degetele de la picioare. Pentru remedierea rănilor musculare sau a inflamărilor se vor folosi și pietre reci.

            Terapia cu pietre calde presupune masarea de la picioare pînă spre umeri cu astfel de pietre în punctele de reflexoterapie. Picioarele sunt înfășurate apoi în prosoape pufoase pentru a-ți menține căldura terapeutică.

          Pietrele sunt așezate în puncte energetice de pe întregul corp începînd de la mușchii picioarelor, continuînd pe spate și sfîrșind cu umerii. După ce pietrele își fac efectul pe sptate, vei fi întoarsă și pe față.


             Tensiunea din gît sau umeri îți va fi potolită, te vei destinde și totuși îți vei recăpăta energia.  Nu ezita de spui ce vrei în timpul unei astfel de terapii: fie că pietrele sunt prea fierbinți, fie că maseurul aplică prea multă presiune în efecturarea  masajului.

Masajul cu pietre calde îmbunătățește următoarele simptome:
·        dureri sau răni musculare;
·        tensiune musculară;
·        circulație sangvină sau energetică proastă;
·        dureri de spate;
·        fibromialgie;
·        stres, anxietate, depresie;
·         insomnii.
  
                                                                      

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.